Julio González

FORZA BREO

ALBERTO LÓPEZ

29 ene 2023 . Actualizado ás 17:34 h.

O Río Breogán buscaba a novena vitoria da tempada ante un Covirán Selecta que o derrotou por dez puntos na primeira volta. Dous eran pois os obxectivos do equipo lucense, que quedaron desactualizados desde que conseguiu a primeira vantaxe no primeiro cuarto: gañar, e facelo por máis de 10 se é posible.

O equipo lucense saíu co seu xa habitual sólida defensa. Con iso e o seu tamén habitual intensidade, comezou a abrir fenda no marcador, ata infligir un durísimo 29-12 ao final do primeiro cuarto. Mellorou estes algarismos no segundo, con outro 30-12, para chegar ao descanso cun 59-24 que o dicía todo. A superioridade breoganista foi tan patente neste primeiro tempo que o equipo rival parecía por veces un xoguete en mans dos de casa. Restaba por ver a actitude coa que ambos os equipos sairían á pista no segundo tempo e o certo é que o terceiro cuarto, con 24-18, e sobre todo no último, con 16-25, melloraron as estatísticas do equipo rival, pero referímonos a unhas estatísticas de serie “B”, non homologables coas reais. O Río Breogán, e isto é o mellor tras a vitoria, nunca se relaxou, nin tan sequera tras ir gañando por 41 puntos. A súa perda de eficacia no xogo e de diferenza no marcador veu pola precipitación nalgunhas das súas xogadas e polas súas ganas de agradar ao público, unha vez que era evidente que o partido e o basketverage quedarían en casa. Mrsic cambiaba aos seus xogadores e reprendíaos cando perdían posesións ou lanzaban sen criterio, e o equipo respondía as súas indicacións. Nin máis nin menos que 10 puntos ao contraataque, por cero do rival, conseguiu o equipo celeste. Os seus roubos de balón, o seu xogo combinativo no poste baixo e, por momentos, a súa eficiencia no tiro, resultaron rayanos no abuso.

Pésima imaxe do Granada

O Granada ofreceu unha pésima imaxe, tan só Lluís Costa parecía sobrevivir ao naufraxio nazarí. O mellor que se pode dicir é que talvez teñan tocado fondo e no Pazo, porque é difícil pensar que poidan conseguir vitorias con tantas carencias como mostraron en Lugo. É destacable, iso si, a exquisita deportividade coa que se comportaron os seus xogadores, sen malos xestos nin accións violentas que ás veces ven en partidos así. Os de casa rozan xa en xaneiro o seu obxectivo primario, tras salvar un partido definitorio das súas posibilidades nesta liga. Hai que ir partido a partido, pero talvez haxa que recalcular obxectivos para polo menos soñar.

Pablo Pin responsabilízase do serio correctivo ao seu equipo no Pazo

Pablo Pin, adestrador do Covirán Selecta, responsabilizouse da avultada derrota (99-67) do seu equipo ante o Río Breogán no Pazo dous Deportes de Lugo, onde os seus xogadores cometeron moitas perdas e permitiron canastras doados. Asegurou que non soubo transmitir «o nivel de dureza física e mental» que requiría o escenario no que encaixaron a súa décima derrota consecutiva. «O Breogán fixo un partidazo desde a primeira á última xogada e a miña sensación é que empezamos sen controlar o balón e anotáronnos moitísimos puntos despois de perda», dixo sobre os primeiros cuartos do partido. «Fomos incapaces de xogar cómodos, o Breogán provocounos moitas perdas, e voume coa sensación de responsabilidade, de non ter transmitido durante a semana, a pesar de ter xogado moitas veces aquí, o nivel de dureza física e mental que hai que ter para xogar nesta pista e o noso inicio dubitativo fixo que o Breogán collese ritmo e así é moi difícil de parar», admitiu.