O Breogán debuta asaltando o fortín do UCAM Murcia

FORZA BREO

Pascu Mendez

70-84 | Happ, Bamforth e, ao final, Sergi García, lideran a brillante vitoria dun equipo lucense por diante no marcador os 40 minutos

02 oct 2022 . Actualizado ás 14:58 h.

O Río Breogán fixo cachizas os prognósticos no arranque da ACB. Con dez caras novas, Hollatz recentemente incorporado e despois dunha pretemporada de dubidosa esixencia, o equipo de Lugo foi capaz de tombar no seu fortín a un UCAM Murcia que aspira moi ambiciosas.

Só se gastaron tres minutos do encontro e o técnico local xa se viu obrigado a pedir un tempo morto. O Breo dominaba por 3-11 despois dunha saída en tromba cun claro protagonismo para Justus Hollatz, autor da canastra inicial, Ethan Happ, solvente baixo os dous aros, e Scott Bamforth, que enlazou dous acertos consecutivos, un deles desde o triplo. A reprimenda se Sito Alonso forneceu efecto. O UCAM espabiló e as forzas igualáronse, pero o conxunto breoganista non cedía a dianteira no electrónico do Palacio murciano. Unha clara superioridade no rebote e certa regularidade na anotación, sobre todo na pintura, abondábanlle para manter baixo control e conter os ánimos dos anfitrións e pechar a primeira manga cunha saborosa vitoria por cinco tantos: 17-22.

No segundo cuarto o partido seguiu o mesmo canle. Happ mantiña o seu dominio no xogo interior, Bamforth continuaba opositando para erixirse no novo pistoleiro do Breo e con iso era suficiente para seguir coa situación baixo control e minimizar as consecuencias das perdas de balón, algunhas por falta de intensidade. Dous triplos consecutivos de Bamforth volveron pór aos lucenses oito puntos arriba (25-33), reaccionaron os de casa cun parcial de 8-3 e o partido acadou o descanso cun marcador de 34-39.

O tempo de repouso tampouco alterou o partido, para beneficio dun Río Breogán que reduciu as perdas, seguía ben liderado polas súas primeiros espadas e impasible ante cada intento de rebelión do seu inimigo. Un triplo de Toni Nakic, o primeiro para el, devolveu aos celestes unha máxima vantaxe de nove puntos (46-54) cando restaban pouco máis de dous minutos para a conclusión dun cuarto no que Sergi Quintela tamén axudou a soster ao Breo con catro tiros libres sen fallo.

O último cuarto comezou con 51-57. Trice apertou as cousas con cinco puntos consecutivos en dous minutos e medio e Veljko Mrsic tivo que parar o partido para pór remedio. Desde o 58-59 ata o 60-63 todos os puntos foron desde a liña do tiro libre. Un parcial de 0-7 con Sergi García tomando galóns puxo o 60-68 cando xa só quedaba a metade do cuarto. O base mallorquino foi o heroe inesperado do final do partido, con tres triplos que puxeron o cadeado á primeira vitoria do Breogán no seu vixésimo sexta campaña na máxima categoría, a segunda consecutiva.