Hai só uns meses que Alicia Bellón abriu as portas de Artesa, un local con formato de colmado en pleno barrio ferrolán das Meninas de Canido. E xa parece que leva toda a vida, algo que sucede cunha parede que se ve desde a fiestra: a xigantesca creación artística de Lily Brit.
10 oct 2018 . Actualizado ás 12:32 h.Hai un segredo que explica por que en pouco tempo este local hase volto imprescindible: os seus artesas, ou artesás que teñen forma de pizza, pero moita máis enxunlla. Sobre un plan traído a medio hornear da panadería do Tres de Vilarmaior (con premio nacional polos seus bollas) disponse vexetais de tempada (algunhas da horta que hai na traseira do local); os embutidos máis selectos ou un xamón asado elaborado con mimo. Aínda por riba os prezos de cada peza (que sacia mesmo a dúas bocas ben famentas) roldan os dez euros. As ensaladas, con salmón marinado pola dona, están a ser outro dos éxitos culinarios dun espazo que cambiará a carta con cada tempada para incorporar, por exemplo, os cogomelos. Na Artesa tamén se renden aos caprichos dos comensais e abren as conservas da Pureza (selo de Cariño), entre outras delicias galegas que poboan os estantes e que se venden a calquera momento do día mesmo en forma de cesta acompañados de viños galegos. Artesa abre pronto para os que madrugan e queren almorzar pan calentito con delicias da terra e promete estudar como organizar un brunch ao estilo colmado.
ONDE ESTÁN
No número 3 de cálea Poeta Pérez Pallaré do barrio de Canido en Ferrol. Teléfono 604 03 14 16
HORARIO
Pecha o luns.
RECOMENDA
Unha ensalada con produtos elaborados na cociña, como salmón marinado, e a longa lista de artesás.