Xoias de horta e da mellor despensa

BEA ABELAIRAS JOSÉ PARDO

VILARMAIOR

JOSE PARDO

Hai só uns meses que Alicia Bellón abriu as portas de Artesa, un local con formato de colmado en pleno barrio ferrolán das Meninas de Canido. E xa parece que leva toda a vida, algo que sucede cunha parede que se ve desde a fiestra: a xigantesca creación artística de Lily Brit.

10 oct 2018 . Actualizado ás 12:32 h.

Hai un segredo que explica por que en pouco tempo este local hase volto imprescindible: os seus artesas, ou artesás que teñen forma de pizza, pero moita máis enxunlla. Sobre un plan traído a medio hornear da panadería do Tres de Vilarmaior (con premio nacional polos seus bollas) disponse vexetais de tempada (algunhas da horta que hai na traseira do local); os embutidos máis selectos ou un xamón asado elaborado con mimo. Aínda por riba os prezos de cada peza (que sacia mesmo a dúas bocas ben famentas) roldan os dez euros. As ensaladas, con salmón marinado pola dona, están a ser outro dos éxitos culinarios dun espazo que cambiará a carta con cada tempada para incorporar, por exemplo, os cogomelos. Na Artesa tamén se renden aos caprichos dos comensais e abren as conservas da Pureza (selo de Cariño), entre outras delicias galegas que poboan os estantes e que se venden a calquera momento do día mesmo en forma de cesta acompañados de viños galegos. Artesa abre pronto para os que madrugan e queren almorzar pan calentito con delicias da terra e promete estudar como organizar un brunch ao estilo colmado.

ONDE ESTÁN

No número 3 de cálea Poeta Pérez Pallaré do barrio de Canido en Ferrol. Teléfono 604 03 14 16

HORARIO

Pecha o luns.

RECOMENDA

Unha ensalada con produtos elaborados na cociña, como salmón marinado, e a longa lista de artesás.

DE 10€ A 16€