Lucía Freitas, Pablo Morales e Manuel Cerdido elixirán a Torta de Narón

La Voz NARÓN

NARÓN

PACO RODRÍGUEZ

O prazo para participar no concurso finaliza o vindeiro sábado 23

20 oct 2021 . Actualizado ás 09:42 h.

Tres referentes galegos do mundo da gastronomía serán os encargados de escoller a receita que se converterá na Torta de Narón . O Concello de Narón escolleu aos membros do xurado que se encargarán de valorar as propostas presentadas ao concurso dirixido a profesionais do sector, promovido pola Concellería de Turismo e Festas que dirixe a edila Natalia Hermida.

Trátase de Lucía Freitas, formada cos mellores profesionais do País Vasco e Cataluña, da man de Jordi Buraco, Ramón Morato e Angelo Corvitto. Pasou pola escola de sobremesa do restaurante Espai Sucre (Barcelona), o Celler de Can Roca, foi xefa de pastelería no Relais & Chateau, antes de abrir o seu propio restaurante, A Tafona, en Santiago de Compostela, que conta cunha Estrela Michelín. O segundo integrante do xurado é Pablo Morales , nomeado ao premio Pasteleiro Revolución de España, na categoría de obrador, no 2019. Con 17 anos traballou en Bubó xunto a Carles Mampel, onde comezou unha traxectoria profesional que lle levou por países como India, Kuwait ou Inglaterra. De volta a Galicia, abriu o seu propio negocio na Coruña, Habaziro Concept.

Manuel Cerdido, profesor técnico de Formación Profesional Familia de Cociña e Pastelería no IES De Vilamarín, será o terceiro membro.

O prazo para participar no concurso finaliza o vindeiro sábado 23. Os concursantes deben ser profesionais e propor un doce que, entre outras características, inspírese na tradición cultural ou gastronómica da zona e represente o territorio en distintos eventos turísticos ou de lecer. Entre as características da Torta de Narón tamén está que se elabore cunha receita que na medida do posible inclúa ingredientes e técnicas propias desta zona, teña un peso de entre 800 gramos e un quilo, que se poida transportar sen refrixeración e que teña un período de conservación superior a dez días.