O Racing mostra o seu mellor fútbol na vitoria fronte ao Marino de Luanco, 2-0

Jose Valencia FERROL / LA VOZ

FERROL CIDADE

O defensa Quique Fornos e Dani Neto anotaron os tantos dos ferroláns

18 abr 2021 . Actualizado ás 00:35 h.

O Racing impúxose ao Marino de Luanco por 2-0 e sumou o seu quinto triunfo de forma consecutiva no seu campo da Malata, que transformou nun auténtico fortín. A vitoria sitúa aos de Cristóbal Parralo a cargo de a clasificación do seu grupo, pendente do que suceda no choque entre o Deportivo e o Numancia de Soria, aínda que se aseguraron xa unha praza entre os dous primeiros ao final desta xornada.

Os ferroláns xogaron a un gran nivel neste partido, especialmente na primeira parte. Probablemente foron os mellores minutos da tempada. Moveron ben o balón, con velocidade, e desarbolaron a formulación defensiva do conxunto asturiano. Javi Rey deu criterio ao xogo dos racinguistas, moveuse por todo o campo e tanto estaba presente na saída do balón como pelexando na área rival ou facendo unha parede cun compañeiro. Jon García volveu ser o xefe da defensa, rápido á hora de cortar o balón e sempre atento para axudar a un compañeiro. Arriba, Dani Neto, Joselu, Peñaloza e David Rodríguez aliáronse constantemente para superar aos defensores asturianos.

O Racing non só xogou a un gran nivel, senón que chegou arriba con perigo. As primeira ocasións chegaron con disparos desde a frontal da área, aínda que aos 17 minutos Quique Fornos subía o primeiro gol para o Racing ao marcador ao aproveitarse dun rexeite a remate de Javi Rey . Nos minutos seguintes foron Jon García, Dani Neto e Álex López os que puideron marcar, aínda que o evitou o porteiro asturiano con boas intervencións. Con todo, aos 35 minutos de xogo chegou o segundo do Racing, ao aproveitarse Dani Neto dun rexeite do porteiro do Marino .

O 2-0 deixou o partido encarrilado para o Racing, aínda que restaban os 45 minutos da segunda parte. Tras fallar nos dous últimos partidos, esta vez o Racing non cometeu o erro de perder a concentración. O equipo saíu moi esperto e xa no primeiro minuto Juan Peñaloza puido facer o terceiro, nun remate cruzado, aínda que o porteiro asturiano despexou o balón. Os ferroláns buscaron sentenciar o encontro e mantiveron ao Marino encerrado na súa área. Unha caída de Joselu na área foi reclamada como penalti polo racinguista, aínda que o árbitro, moi preto da xogada non o entendeu así. Un bo remate de Javi Rey , tras un saque de esquina ou un remate desviado de David García foron as seguintes accións de ataque do Racing.

Pese ao 2-0 en contra, o Marino nunca se rendeu, pelexou por todos os balóns e presionou arriba ao Racing para dificultarlle a saída do balón. Con xente de moita calidade en ataque, os asturianos buscaron ese gol que puidese meterlles no partido. Puideron conseguilo aos 24 minutos da segunda parte, nunha boa entrada de Chiqui pola banda, que acabou cun disparo de Álex Arias que mete o medo no corpo aos ferroláns, xa que o balón sae rozando a cepa do poste.

O Racing xa sufría o seu desfalecemento habitual. Cristóbal decidiu meter a xente de refresco nos últimos vinte minutos. Nathan entrou por David Rodríguez, o brasileiro Elsinho no lugar Álex López e un minuto máis tarde entrou Pep Caballé por Joselu.

Aos 75 minutos o Marino quedou con dez pola expulsión de Nacho Matador cunha vermella directa tras unha dura entrada a Pep Caballé. A pesar de xogar cun menos no campo, o Marino de Luanco nunca renunciou á remontada. Unha boa internada de Arias está a piques de acabar en gol, aínda que non chega ao remate Borja no segundo pau. De ter entrado o balón, o partido tería cambiado de rumbo e ao Racing tocaríalle sufrir, aínda que non foi así.

Os ferroláns aguantaron sen grandes abafos o 2-0, que lle permiten sumar dous puntos que o manteñen vivo para pelexar polas dúas primeiras posicións da clasificación.

Ficha Técnica

2:Racing. Diego Rivas; Diego Seoane, Quique Fornos, Jon García, Marcos Moser; Javi Rey , Álex López (Elsinho, min. 71), Peñaloza (Dani Abalo, min. 86), Dani Neto; Joselu (Pep Caballé, min. 74) e David Rodríguez (Nathan Palafoz, min. 71).

0:Marino de Luanco. Buru; Borja, Trabanco, Miguel Prado, Guaya (Iván, min. 73), Orviz (Enol, min. 61), Lora, Chiqui (Emilio Trasfogueiro, min. 82), Luis Morán (Borja Rodríguez, min. 73),Nacho Matador, Álex Arias.

Goles: 1-0, min 17: Quique Fornos e 2-0, min 35: Dani Neto.

Árbitro: Aitor Barrio Salgas (Comité Vasco). Expulsou a Nacho Matador, do Marino de Luanco aos 75 minutos de xogo. Amarelas a Diego Seoane e Javi Rey e Dani Abalo no Racing

Incidencias. Partido da terceira xornada na segunda fase. Campo da Malata, un milleiro de afeccionados nas bancadas.