Rubi López: «Hai que levantar cabeza e centrarnos na salvación»

FERROL CIDADE

CESAR TOIMIL

O xogador do Parrulo destaca que a única saída é seguir adestrando duro

18 ene 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

Rubi López xa está recuperado dos problemas físicos que lle impediron disputar os últimos encontros. A lesión produciuse por forzar, en lugar de descansar cando apareceron as molestias. É o que ten o dispor dun persoal curto de efectivos. Xogou o partido da Copa do Rey fronte ao Ribeira Navarra. O xogador asume que a eliminación foi un pau para todo o equipo, aínda que destaca que agora hai que centrarse na salvación.

_Na partida fronte ao Ribeira Navarra escapouse unha oportunidade histórica na Copa do Rey . Como viviu o encontro?

_Tiñamos moita ilusión por meternos na Final Four da competición. Con todo, hai que recoñecer que diante tiñamos un gran rival. Só queda felicitalos. Para nós non queda outra que seguir adiante, levantar a cabeza e centrarnos xa na competición de liga. O obxectivo é conseguir a salvación canto antes.

-Por que se perdeu tan doado?

_A primeira parte do partido foi máis nosas que deles. O que pasa é que a gran diferenza no primeiro período foi o acerto. Nós tivemos varias ocasións de gol, aínda que non as aproveitamos, eles tiveron unha e enviaron o balón ao fondo da portería. Na segunda parte do encontro intentamos saír a por eles, a comelos, aínda que nos meteron dous goles nun minuto e o partido acabouse aí. Levantar un 0-3 é este tipo de eliminatorias, nas que hai tanto é xogo, é moi complicado.

_Ao equipo faltoulle gol?

_Hai que ter en conta que tiñamos a moita xente tocada, con problemas físicos. Ademais, Bermu acaba de chegar, está a axustarse ao equipo. Os canteiráns como Raúl ou Álex Ares necesitarán tempo para adquirir o ritmo desta categoría. Todo suma e ao final nótase na pista. Quédanos por diante moito traballo, moitas sesións de adestramento.

_Como ve a permanencia na Primeira División?

?Estamos aí. É o obxectivo que tiñamos cando arrincamos esta nova tempada na máxima categoría. O que todos queremos é facer os puntos necesarios para amarrar a permanencia na categoría. Ademais, é importante logralos canto antes para non sufrir. Non queda outra que adestrar e traballar para que as cousas saian mellor. Quedan por diante partidos decisivos fronte a rivais directos pola permanencia.