Ferrol xa ten fogóns gobernados por unha estrela Michelín

Bea Abelairas
Bea abelairas FERROL

FERROL

JOSE PARDO

A cociñeira Beatriz Sotelo ideará menús para banquetes en Illas Gabeiras co espírito dos que lle fixeron gañar a cobizada distinción

06 abr 2019 . Actualizado ás 18:22 h.

Ferrol gaña a unha cociñeira con Estrela Michelín: Beatriz Sotelo, que foi a muller galega máis nova que a conseguiu na Estación de Cambre. Un restaurante que lle deu moita pena pechar, pero ao que tivo que renunciar para estar cos seus nenos: «Eu son de Cambre e vivo alí, pero non quería perderme as tardes e as ceas con Braulio, que xa ten nove anos, e agora, ademais, acabo de ter outro bebé, Beltrán», explica unha chef á que lle custa manterse afastada dos fogóns. «Mira que o intento, pero non podo», confesa entre risos, antes de explicar por que lle ilusiona tanto incorporarse a Illas Gabeiras e converterse en socia de Miguel Ángel Campos, que seguirá cociñando no seu outro restaurante, Illa Gabeira.

«É unha forma de seguir facendo cousas na cociña dun xeito controlado, porque saberei a cantas persoas darei para comer un día concreto», detalla sobre unha proposta na que non se resiste a incluír as receitas que impresionaron aos rigorosos inspectores da famosa guía. «A idea é facer banquetes á carta: se queren un menú degustación, como o que fixen eu na miña voda, pois perfecto: pero se buscan comida tradicional, tamén se fará porque eu nunca quixen afastarme das receitas de sempre, é que creo que son a base da cociña».

Banquetes creativos

Miguel Ángel Campos está encantado con esta proposta para a súa Illas Gabeiras de Serantes: «Durante o primeiro ano axustaremos os menús e despois virán máis cambios», conta sobre unha aventura na que Beatriz seguirá sendo creativa, aínda que cociñe para duascentas persoas. De feito, acaba de chegar de dúas viaxes de México e Santo Domingo coa maleta cargada de inspiración. «Foi unha viaxe con outras cociñeiras no que fomos a aprender», detalla unha cociñeira que sempre dedicou moitas horas á docencia. Foi profesora na escola da Esengra, no centro Fragas do Eume e agora acaba de aprobar unha oposición que a converte en funcionaria e docente de cociña no centro coruñés de Paseo dúas Pontes. Iso si, a Ferrol virá dar renda solta ás súas ganas de crear novos sabores e a bordar os de sempre: «Estou enganchada á cociña, non o podo evitar, é unha forma de vida».