A sangría do Atlántico

SABE BEN

ÓSCAR VíFER

En Martín Códax queren demostrar que esta bebida non é exclusiva do Mediterráneo e que coas uvas albariño, loureira e caíño branco pódese elaborar un produto moi fresco, perfecto para combater a calor, pero sen perder de vista en ningún momento a calidade

29 jul 2018 . Actualizado ás 05:10 h.

A nova aposta de Martín Códax vén no interior dunha espectacular botella con deseños florais, con tapón de chapa e é preferible consumila nunha copa de balón con moito xeo. Iso si, a súa base, como non podía ser doutro xeito, é o albariño. A adega de Rías Baixas propúxose demostrar que a sangría tamén é un produto atlántico e por iso lanzouse á conquista dos mercados cunha bebida premium, elaborada con uvas de variedades como albariño, loureira e caíño branco. O resultado é unha «bebida sorprendente, con toques cítricos e afrutados», explica a directora de mercadotecnia, María Garrido. Un produto que gusta tanto «aos consumidores novos, como aos máis tradicionais que buscan unha opción máis divertida e desenfadada», engade.

«Estamos atentos aos mercados e vimos que hai momentos de consumo que non se van cubrir con viño e que, en cambio, unha sangría premium podería ser un gran produto, cun potencial brutal», explica Garrido. Ese foi a orixe desta nova aposta, bautizada como Alma Atlántica. Está marcada polo «frescor e os cítricos tan característicos do albariño e que tanto gustan ao consumidor, pero que só llos ofreciamos en forma de viño», argumenta. Na base deste produto están a loureira, albariño e caíño branco, tres variedades que achegan mineralidad e aromas florais. «É un produto moi fresco e natural, con esencias cítricas. Moi divertido e ideal para o verán», sostén Garrido. Todas esas características trataron de reflectirse na botella. «Había que romper un pouco e demostrar que o que hai dentro está en sintonía co de fóra. Cando ves a botella dáche idea dun produto fresco, divertido e feito para sorprender», afirma. Iso é o que se atopa o consumidor. Leva un tapón de chapa e outro mecánico, «para poder conservala e non ter que degustala toda. Pero está demostrado que cando a botella se abre é difícil que dure», sostén. Para consumila hai unha infinidade de xeitos. Imprescindible unha copa con moito xeo, á que se pode engadir ralladura de laranxa, lima ou limón, follas de hierbabuena e ata grans de pementa rosa.

A sangría Alma Atlántica apenas leva dúas semanas no mercado e o seu éxito está a ser irresistible. «Está a demostrar ser unha gran alternativa para consumir no verán», asegura Garrido. Niso ten moito que ver que, por agora, ten moitos elementos que a fan única. O primeiro, a calidade. «É un produto premium, elaborado con variedades de uva autóctonas», afirma. «A sangría é unha bebida Mediterránea. Esta é diferente. É a primeira que se elabora baseada en viños e variedades galegas. É atlántica», insiste.