Nito, os mellores aromas e sabores do Cantábrico

J.M. ORRIOLS

SABE BEN

PEPA LOSADA

Neste restaurante de Area (Viveiro) tamén se goza cos aromas e sabores do Cantábrico, ademais de con a espectacular vista que os seus comedores e terrazas teñen sobre a costa vivariense.

29 oct 2018 . Actualizado ás 17:25 h.

E dese océano, que nos parece case poder tocar, chegan os mellores mariscos e peixes que aquí se preparan sen disfrazar as súas propiedades. «Facemos tamén preparacións que podemos chamar especiais -explica Alejandro Balseiro, o fillo do fundador, agora á fronte do restaurante- pero en ocasións moi puntuais e sempre conservando a tradición. A cociña de vangarda non é o noso camiño, porque os nosos clientes queren apreciar en toda a súa plenitude os extraordinarios produtos que nos ofrece este mar. E para iso podemos presumir de ter os mellores e máis fieis provedores nas lonxas do norte de Galicia».

A nosa recomendación é que nos deixemos aconsellar polo xefe de sala, aínda que hai pratos que temos que probar, como o salpicón de bogavante, as luras da ría neste tempo e o bonito en rolo na súa tempada, que comeza agora. Aínda que conta con dous comedores e unha terraza, en días festivos ou cando hai acontecementos importantes na zona, o mellor é sempre reservar, porque as mesas e cadeiras son cómodas e moi amplas. En canto a viños desde os máis alcanzables a aqueles que son auténticas lendas e que soamente se poden permitir moi poucos.

ONDE ESTÁN. Praia de Area nş 1 Esquerda, 27850 Viveiro, Lugo.

HORARIO. Abre todos os días do ano a partir das 13 horas, para as comidas e desde as 20 horas, para as ceas.

RECOMENDA. Salpicón de bogavante, mariscos,espetada de peixe sapo en caviar de ourizo e guiso de luras

A partir de 35€