Para comer ben ao final do camiño

José Manuel Orriols

SABE BEN

XOAN A. ADOITAR

Nun casa centenaria do barrio de San Lázaro, cando o peregrino chega Santiago de Compostela, atópase a Casa dá Viña, un restaurante realmente orixinal xa que, á comida tradicional galega da máis alta calidade, engade pratos xaponeses

01 jun 2018 . Actualizado ás 10:33 h.

«Fomos pioneiros nesta cociña -explica José Antonio Ribeiro, propietario do local- e para iso rodeeime do mellor equipo que podía defendela. É moi demandada e o curioso é que son os galegos máis que os estranxeiros, os que a piden. É como a de vangarda, pero esta chegou para quedar. De todos os xeitos, o noso gran alicerce son os pratos tradicionais, os de sempre e cos produtos máis frescos. Temos unha lonxa que é unha xoia e alí estamos cada día. Hai poucos menús comparables a un Sanmartiño, palometa ou coruxo, preparados con patacas galegas asadas ao forno. Tamén temos carne de cervo afumada, para servir en carpaccio e un prato orixinal e único, como é o canelón de uñas de San Lázaro, xa que estamos nun lugar onde se celebra, con estas uñas, unha das festas gastronómicas, máis antigas de Galicia».

XOAN A. ADOITAR

Ten un prato do día de 10 euros -sempre con peixe fresco- e comer á carta pódenos custar entre 25 e 30 euros. En canto a viños unha gran variedade, aínda que sempre nos recomendarán os galegos «que cada día nos dan máis satisfaccións». Para finalizar non poden faltar a torta da avoa nin o queixo cremoso de Arzúa.