O bombón máis caro do mundo

Carlos García

SABE BEN

O artesán chocolateiro portugués Daniel Marcelino Gomes é o autor do bombón máis caro do mundo. Está elaborado con ouro de 23 quilates e costa 7.728 euros.

01 abr 2018 . Actualizado ás 19:11 h.

Este artesán chocolateiro portugués, natural da cidade lusa de Leiria, conquistou os padais das persoas máis ricas do mundo grazas á creación dun bombón e que «é o máis caro do mundo».

«É unha gran sorpresa para as persoas cando o ven», asegura, xa que é unha peza moi pequena e vale moito diñeiro, comentou. O bombón ten forma de diamante, para realzar aínda máis a súa característica de produto exclusivo de luxo, unha altura de 3 centímetros e 2,5 centímetros de anchura.

Segundo Gomes, a idea xurdiu fai tres anos, cando a súa empresa quixo catapultarse para un «segmento de luxo», co fin de chegar aos consumidores máis caprichosos e cun alto poder adquisitivo. Á pregunta de se se pode comer o ouro, o mestre chocolateiro portugués asegurou que «o ouro se come desde fai máis de mil anos». En cantidades moi pequenas, o consumo de ouro «é beneficioso para o sangue», agregou. Iso si, na boca, «o ouro non sabe a nada», motivo polo que o sabor deste bombón caracterízase por outros ingredientes.

A peza de chocolate, cada un cun rexistro de serie e personalizada co nome do comprador, é elaborada durante tres semanas e precisa de «moita paciencia e de moita calma»: eses son os ingredientes esenciais.

Ademais do azucre ?en moi pouca cantidade?, o bombón leva filamentos de azafrán, trufa branca, aceite de trufa branca, vainilla de Madagascar e escamas de ouro. O máis complicado é, precisamente, o final do bombón, cando Daniel Marcelino Gomes ten que colocar as finas labras de ouro, que se poden romper con moita facilidade». «É como un traballo dun xoieiro, xa que hai que facelo toda con moita tranquilidade», insistiu.