A outra cociña galega que triunfa en EE.UU.

Mobalco, a firma de mobles de alta gama da Pobra, abrirá dous puntos de venda en Miami e Nova York


Santiago / La Voz

É unha empresa familiar que creceu aos poucos, en silencio, pero que xa logrou converterse nun selo de referencia a nivel mundial no segmento das cociñas de alta gama. Mobalco, con sede na Pobra, unha firma que factura 3,5 millóns de euros e emprega a 45 persoas, inaugurará proximamente dous novos puntos de venda en Estados Unidos, un mercado no que entrou hai dous anos e no que empeza a afianzarse. A empresa abrirá unha tenda en Miami e a outra en Nova York, moi preto do Empire State, entre a quinta avenida e Madison Avenue.

A firma acaba de inaugurar un novo showroom en Barcelona e está presente en mercados internacionais a través de distribuidores en varias cidades de Francia, ademais de Hong Kong, México DF, Londres e Moscova, ademais doutras cidades norteamericanas, como é o caso de Aspen e Filadelfia.

Este é, precisamente, o mercado no que máis crece. E iso é, en gran medida, polos estándares de fabricación sostible. «Desde o 1 de xullo do 2018, incorporamos a todos os nosos compoñentes taboleiro con certificación de CARB-2 EPA», explica Miguel Pato, director e responsable de vendas da empresa. Segundo explica, é a máis esixente do mundo.

«Desenvolveuse no estado de California por mor dos problemas xurdidos nas casas prefabricadas construídas despois do furacán Katrina. O elevado contido en formaldehído, unido ao uso de taboleiros de moi baixa calidade, xerou múltiples problemas de saúde e reaccións alérxicas, algunhas con ingresos hospitalarios», detalla Pato. O estado de California foi pioneiro na lexislación ambiental no 2008 para o control destas emisións, e o goberno de Obama impulsou a creación dun novo certificado. A pesar de que esta normativa só se aplica en Estados Unidos, Mobalco desenvolve todos os seus produtos en base a ela, con independencia ao mercado ao que se dirixen. A firma con sede na Pobra ten tamén en carteira varios contratos en promocións de vivendas de luxo, en cidades como Santiago, Madrid e Barcelona.

A través da innovación, do desenvolvemento dun deseño propio, a empresa galega foi capaz de sortear no 2008 o brusco derrubamento da demanda interna, e iniciar así un proceso de expansión no mercado internacional, onde coloca a cuarta parte do que produce.

Coas dimensións dunha peme, Mobalco trazou unha liña de traballo para avanzar de forma progresiva, sen grandes aceleróns, e encamiñada a consolidar a súa marca no estranxeiro.

A estratexia da empresa da Pobra do Caramiñal é clara: produtos únicos, de moi alta calidade, pensados para o cliente, e fabricados con criterios de baixo impacto ambiental, unha filosofía que se deu en chamar cociña verde. De feito, é a primeira e única empresa do sector que conta coa Certificación de Pegada de Carbono. Todo o deseño e a produción fanse na Pobra.

Coñece toda a nosa oferta de newsletters

Creamos para ti unha selección de contidos para que os recibas comodamente no teu correo electrónico. Descobre o noso novo servizo.

Votación
7 votos
Comentarios

A outra cociña galega que triunfa en EE.UU.