Medidores de CO2 en restaurantes, boa acollida por parte da clientela

amelia ferreiroa LALÍN / LA VOZ

LALÍN

Miguel Souto

Hostaleiros da zona apostan por mantelos operativos todo o día

20 abr 2021 . Actualizado ás 00:46 h.

Desde o pasado venres moitos restaurantes contan nos seus locais con medidores de CO2, unha práctica que se tornará obrigatoria a partir do próximo día 23, segundo estableceu a Xunta de Galicia dentro do plan de desescalada para o sector hostaleiro.

Uns aparellos que miden o dióxido de carbono no aire; unha sustancia que non é tóxica pero que pode causar algunha dificultade na absorción do osíxeno, e que a través dunha notificación acústica ou visual permite detectar concentracións críticas de dióxido en calquera local.

Pese ao desembolso económico que teñen que afrontar os locais de hostalería, cuestión criticada desde as distintas asociacións aglutinadas na Plataforma en Defensa dá Hostalaría de Galicia, boa parte dos restaurantes da zona xa contan cos medidores desde a pasada semana. Uns aparellos que foron ben acollidos polos clientes, segundo confirman varios profesionais da comarca.

Para Toño González da Parrillada A Robleda, de Vilatuxe (Lalín), o medidor achegou máis seguridade á clientela. «Témolo funcionando dende o pasado xoves, e a todos os que pasaron polo local lles pareceu oportuno contar cun medidor destas características, dálles máis tranquilidade». A colocación destes pequenos aparellos nos locais «fixo que a clientela se fixase nos mesmos, ao mellor pola novidade que era», sentenciou Álex Iglesias desde o Restaurante Cabanas.

Pola súa banda o hostaleiro Tito Castro de Quilómetro Ou tamén valorou positivamente a súa instalación e mesmo, do mesmo xeito que moitos compañeiros de profesión, «penso mantelo funcionando ao longo de todo o día, non só de 21 a 23 horas como nos piden desde a Xunta. A ventilación é importante ao longo de toda a xornada». Unha afirmación que comparten desde o sector, a pesar de que moitos locais de hostalería contan cunha óptima ventilación.

«Nós no comedor temos catro portas polo que ventilación temos, pero non é o caso de todos polo que a colocación destes aparatos creo que é unha boa medida», explicou Moncho García do Villanueva.

Un establecemento lalinense que non dispón aínda de medidores á espera de recibilos; «temos ata o venres para poñernos ao día», lembrou.

Os medidores de CO2 permiten manter en todo momento os niveis óptimos de dióxido de carbono nos locais hostaleiros.

«Temos que recoñecer que ata a data ventilabamos pero sen contar con datos concretos. Agora témolos e é bo. O problema é que hai moitos compañeiros que teñen facturas pendentes e mercar os medidores agora mesmo non lles é doado», explicou Iglesias . Uns aparellos, que deben estar homologados, segundo especifícase nas esixencias da Xunta e que se poden adquirir desde case 100 euros.