O programa "Ou mellor cocido do mundo" gaña o Álvaro Cunqueiro

La Voz

LALÍN

Cedida

13 feb 2019 . Actualizado ás 14:09 h.

O programa gastronómico da Televisión de Galicia "Ou mellor cocido do mundo" gañou a XXV edición do Premio de Xornalismo Gastronómico Álvaro Cunqueiro. O espazo realiza un percorrido pola historia deste prato centenario, en que circunstancias hai que comelo, a festa que se forma ao seu redor e os produtos que o integran , con especial incidencia na Feira do Cocido lalinense, declarada festas de interese turístico nacional.

O segundo posto foi para o libro "Estrelas dá despensa galega e 67 receitas con historia e sabor", publicado por Galaxia e escrito por Carina Regueiro Domínguez. Na categoría académica, o galardón recaeu no proxecto "Raíces Doces", presentado por cinco alumnos de a Facultade de Ciencias da Comunicación de Santiago. Son Julia Viqueira Valero, Christian Villaverde dá Cruz, Carolina Cifuentes Arias, Claudia Rodríguez Costas e Paula Quiroga Rodríguez.

 Nesta edición o xurado estivo formado polos decanos das tres facultades de comunicación de Galicia e os xornalistas Xosé Manuel Pereiro, Martina Vicente e Xurxo Salgado. Ao certame convocado polo Concello de Lalín concorreron este ano 14 traballos. Os galardóns serán entregados no Luar especial do Cocido que se emitirá en directo na Televisión de Galicia o día 22.