O Balonmán Lalín golpea primeiro e debuta con triunfo ante o BM A Roca (37-30)

David Cofán Mazás
David Cofán LALÍN / LA VOZ

DEZA

miguel souto

Impresionante vitoria do conxunto de Pablo Cacheda que conseguiu derrotar ao campión catalán a través dun ritmo vertixinoso e unha defensa moi agresiva

27 may 2022 . Actualizado ás 23:18 h.

O Balonmán Lalín non puido empezar con mellor pé a fase de ascenso á División de Honra Prata. Victoria no debut, ante o outro campión do grupo —e favorito— e cunha segunda parte para o recordo. Aínda que queden dous escollos para a ansiada Prata, non cabe dúbida que os dezáns están no camiño adecuado, con rigor defensivo e ataques fulminantes capaces de derrotar no corpo a corpo ao equipo máis goleador da Primeira Nacional. Todo iso acompañado por un ambiente inmellorable no Area, que levou polo aire aos roxinegros nunha atmosfera que probablemente se redobre esta tarde contra o Cidade Real. Pase o que pase, está claro que o Lalín se gañou a licenza para soñar.

De menos a máis

O encontro comezou co A Roca ensinando os dentes. Os cataláns demostraron nos primeiros compases as súas virtudes cun xogo eléctrico e moi eficaz. Cada chegada era un gol en contra do Lalín, que parecía noqueado por un ritmo tan endiañado. Aos poucos os de Cacheda afianzáronse en defensa e comezaron o intercambio de golpes, aínda que sempre a remolque. Todo cambiou a partir do minuto dez, cando os roxinegros teceron unha maraña defensiva que augaba os intentos do A Roca, acompañada de ataques certeiros. Un minuto máis tarde recortaron a diferenza de tres e puxeron o empate a sete.

Ao cuarto de hora, Miguel Porto colocou por primeira vez no partido por diante ao Lalín, que ampliou a súa vantaxe con outro tanto que deixaba un parcial de 4-0. Despois dun oportuno tempo morto, o BM A Roca entoouse e en apenas un minuto colocou de novo a igualdade. Nos últimos compases, e tras un necesario parón de Cacheda, o Balonmán Lalín volveu incidir nas debilidades catalás e cun 5-2 de parcial deu a volta ao electrónico e chegou ao descanso dous arriba (18-16) cos tantos de Losón e Roberto e unha parada fantástica de Iago sobre a bucina.

Segundo acto imperial

A segunda parte tivo unha clara cor roxinegra. Aprendendo dos erros do primeiro acto, o Balonmán Lalín impuxo desde o primeiro minuto o seu ritmo e recolleu os seus froitos con dous goles de Javi e Losón que colocaban catro tantos de diferenza. Un impresionante comezo que redondeou Pachi para facer que a vantaxe chegase aos cinco goles. O BM A Roca non bicou a lona e reaccionou cun parcial de 1-6 que lle permitiu achegarse no marcador. O 23-22 foi o peor momento dos dezáns no segundo tempo, a partir de aí volveron reactivarse a base de férreas defensas e ataques punzantes, dobregando coas súas propias armas ao equipo catalán.

Iago erixiuse en heroe con varias intervencións de mérito en momentos clave, acompañadas con goles que aumentaban aos poucos a vantaxe. No minuto 18 a vantaxe volvía aos cinco puntos grazas a un tanto de Roi. Descomposto, A Roca diluíuse nun monólogo roxinegro no que todos achegaron o seu granito de area ante a éxtase dun público entregado.

Ao descanso ninguén podía imaxinar que o Balonmán Lalín acabaría o partido dun xeito tan plácido, cun recital que rematou con sete goles de diferenza (37-30), pero que perfectamente poderían ter sido máis. Unha superioridade esmagadora que, de xeito felizmente inevitable, coloca aos lalinenses como claros favoritos a facerse coa praza na División de Honra Prata.

BM LALÍN: Iago, Juan, Ramón (4), Martín Losón (5), Roi Sierra (5), Bruno (2), Jorge (4), Tate (1), Miguel Porto (1), Rubas, Román (4), Pachi (5), Javi (1), Roberto (2), José e Tomás.

BM AROCA : Arnau, Eduard, Cissé (3), Ferrán (5), Alejandro Casas (7), Gerard Blanes (1), Marc Piqueras (7), Xavi Bernad, Miquel, Albert, Roger (2), Marc Ferre (3), Marc Navarro, Aleix Soa, Óscar e Guillem Castelo (2).

MARCADOR CADA 5 MINUTOS: 2-3, 5-7, 8-8, 12-11, 13-14, 18-16 —descansos— 20-17, 24-22, 26-23, 30-26, 34-27, 37-30.

ÁRBITRO: Pablo San Emeterio e Javier Ariño. Excluíron en dúas ocasións a Rubas e unha a Tate, Jorge e Bruno polo Balonmán Lalín, e a Alejandro Casas no BM A Roca.