O Estradense domina o xogo e imponse ao Vilalbés (0-1)

DEZA

MONICA IRAGO

Un gol de Óscar aúpa aos rojillos ao liderado provisional do grupo

17 abr 2021 . Actualizado ás 22:46 h.

O Estradense dominou sobre o céspede da Magdalena para sumar unha nova vitoria pola mínima, 0-1, co tempo a piques de concluír. Fixera xa méritos durante todo o partido para ter conseguido algún gol ante un Racing Vilalbés que apenas dispuxo de ocasións fronte á ordenada defensa rojilla. Tres puntos que levantaron de forma momentánea aos estradenses á primeira posición do grupo do play off de ascenso, agora compartido co seu rival desta xornada.

Desde o arranque do choque os visitantes mostraron as súas credenciais, intentando controlar o xogo. No minuto 4 era Piñeiro quen realizaba un pase atrás dentro da área rematado por Brais Calvo que obrigou a Javier a realizar unha boa intervención. Pouco despois un tiro desde o bordo da área se envenenó tras tocar a un defensa local e saíu pegado ao pau, no que puido ser o primeiro tanto para o Estradense. Polo Racing Vilalbés apenas se xeraba perigo, coa súa opción máis clara no minuto 34, nunha contra de Daniel que conseguiu sacar a córner Javicho. E precisamente este xogador protagonizou a última oportunidade para desnivelar o marcador no 41, nun remate de cabeza á saída dun córner que se foi fóra por pouco.

Tras o descanso os lucenses intentaron buscar máis o control do balón e do xogo, aínda que sen xerar perigo ante a portería defendida por Cascallar. Unha segunda partido con moito fútbol no centro do campo, sen ocasións moi claras para ningún dos dous equipos. Non sería ata o minuto 65 cando un tiro dentro da área de Edu puido desnivelar o marcador para os estradenses ou Mateo no 70, cun disparo que rozou o traveseiro.

Ambos os adestradores buscaron con numerosos cambios atopar solucións para sumar o gol da vitoria, que caeu para os rojillos no minuto 90. Mulero lograba roubar un balón en tres cuartos de campo, percutiendo contra os centrais para dar despois un pase atrás que soubo aproveitar Óscar para bater a Javier e subir o único tanto ao marcador, con tres puntos máis para un Estradense empeñado en seguir facendo historia.

?

Javier, Anxo (Buyo, m. 60), Santiago, Diego López, Daniel (Alberto, m. 74), Francisco (Aitor, m. 74; Bruno, m. 89), José Luis, Javier Varela, Diego Muiña, Caballero e Castro Villar (Cadrado, m. 46)

?

Cascallar, Brais Calvo (Mulero, m. 89), Ander, Vicente (Edu, m. 61), Juanín (Óscar, m. 89), Martín Sánchez, Carabán, Javicho, Piñeiro (Anxo, m. 61), Brais Vidal e Ube (Mateo, m. 74)

GOLES: 0-1, m. 90: Óscar.

ÁRBITRO: Rubén Estremadura, do colexio de Vigo. Mostrou cartóns amarelos a Diego López, Cadrado e Santiago nas filas do Racing Vilalbés.