Os Spurs baten a marca de asistencia na NBA con 68.323 espectadores

La Voz REDACCIÓN | EFE

Los Spurs baten el récord de asistencia en la NBA con 68.323 espectadores
Os Spurs baten a marca de asistencia na NBA con 68.323 espectadores Daniel Dunn | REUTERS

Cun gran ambiente no estadio, a pesar da esmagadora derrota contra os Golden State Warriors, este histórico encontro contou coa presenza de iconas como David Robinson , Parker ou Ginóbili

14 ene 2023 . Actualizado ás 08:42 h.

Os San Antonio Spurs, que celebran esta tempada o seu 50 aniversario, fixeron historia este venres cunha nova marca de asistencia a un partido da NBA ao congregar a 68.323 espectadores na súa esmagadora derrota contra os Golden State Warriors (113-144).

San Antonio superou no Alamodome, a casa dos Spurs entre 1993 e 2002, a marca de 1998 no Xeorxia Dome nun xogo dos Atlanta Hawks e os Chicago Bulls, que presenciaron 62.046 espectadores. Os Spurs celebran este curso o 50 aniversario desde que chegaron ao Álamo en 1973.

Empezaron a conmemoración en outubro honrando ao arxentino Manu Ginóbili, un dos integrantes do lendario «Big Three» xunto a Tim Duncan e o francés Tony Parker e que en 2022 ingresou ao Salón da Fama do Baloncesto.

Como parte das actividades do aniversario, os Spurs xogaron un partido en Cidade de México en decembro e en abril enfrontaranse en Austin aos Portland Trail Blazers e aos Minnesota Timberwolves.

Fundada en 1967 co nome de Dallas Chaparrals, os hoxe San Antonio Spurs tamén foron os Texas Chaparrals entre 1970 e 1971. En 1973 comezaron a chamarse Spurs na liga ABA e en 1976 estreáronse como franquía da NBA.

Para conmemorar o seu medio século de vida, os cinco veces campións da NBA (1999, 2003, 2005, 2007 e 2014) organizaron festas antes e despois deste partido, incluíndo fogos artificiais.

Cun gran ambiente no estadio (os fans fixeron a onda a pesar de que o seu equipo chegou a perder por 39 puntos no último cuarto), este histórico encontro contou coa presenza de iconas dos Spurs como David Robinson (el anunciou aos presentes que se bateu a marca de asistencia), Parker ou Ginóbili. «Máis de 68.000 persoas! Fans dos Spurs, sodes o máis! Parabén a todos os que fixeron isto posible!», chouchiou tras o partido o xogador arxentino.

Gregg Popovich, o eterno adestrador de San Antonio, enfrontouse ademais nos bancos a un ilustre discípulo seu como Steve Kerr, técnico dos Warriors e que xogou para os Spurs en dúas etapas (1998-2001 e 2002-2003).

Marca sen vitoria

A noite non foi do todo doce para os Spurs (13-30) xa que os Warriors (21-21) pasáronlles por amais . Ambos os equipos chegaron a este partido tras perder tres encontros seguidos. Jordan Poole foi o mellor dos visitantes con 25 puntos e Donte DiVincenzo achegou 22 tantos. Klay Thompson e Andrew Wiggins agregaron 16 puntos cada un e Stephen Curry quedou en 15.

Ningún dos titulares de Golden State chegou a xogar 30 minutos xa que o partido quedou resolto no terceiro período. Polos locais, Tre Jones sumou 21 puntos e Keldon Johnson conseguiu 17. Popovich pediu o seu primeiro tempo morto aos 3 minutos de comezar o partido (4-10) e, ao ver que os seus pupilos non reaccionaban, tivo que parar o partido por segunda vez dous minutos despois (4-17).

No entanto, os Spurs espabilaron e lograron chegar ao final do primeiro cuarto só 5 puntos abaixo (28-33). As pantallas do Alamodome mostraron a Ginóbili vendo o encontro e os afeccionados dos Spurs celebrárono sen importar o marcador. DiVincenzo, saíndo do banco, foi con 12 puntos o máximo anotador dos Warriors ao descanso (60-74).

Mentres que os locais só meteran 2 triplos de 7 intentos no primeiro tempo e insistían desde a pintura, os visitantes acertaron 9 triplos de 23 intentos.

Un explosivo inicio do terceiro cuarto de Thompson e Draymond Green, con Poole rematando os últimos minutos do segmento, levou o marcador a un contundente 89-114 (29-40 nese período) que deixou o duelo visto para sentenza antes dun último cuarto xa sen nada en xogo.