O Compostela sabe sufrir e chega á final do «play off» exprés a 2ªB

Púxoselle ben a eliminatoria nos primeiros minutos, pero no segundo tempo dominou o Barco

04 ago 2020 . Actualizado ás 13:42 h.

O Compos clasificouse para a final do play off exprés ao superar por 3-1 ao Barco, con goles de Jimmy, Primo e Gabri Palmás. O partido púxoselle moi pronto de cara ao equipo da capital galega, con dúas tantos nos primeiros dezasete minutos. Con todo, un gol olímpico de David Álvarez antes do descanso cambiou a decoración do duelo. O Compos, que sentenciou no desconto, sufriu moito durante todo o segundo acto.

Ao Compos valíalle o empate, pero saíu a gañar o partido desde o minuto inicial. As táboas no marcador servíanlle á escuadra branquiazul, pero xa durante todas estas semanas Yago Iglesias e os integrantes do vestiario compostelanista deixaron claro que este equipo non sabe especular e que afronta cada un dos seus partidos coa intención de gañar. E así foi.

O árbitro mandou rodar o balón e o Compos impuxo a lei do máis forte, nun duelo con futbolistas, por un e outro bando, con moita calidade e oficio. O Barco intentouno cunha acción de estratexia e o esférico foise ás mans de Pato Guillén. Segundos despois, foi o cérbero Iván Oviedo quen evitou o gol do conxunto de Santiago.

O Compos, pese á asfixiante calor de Vigo, presionou con intensidade e nunca regalou o balón. O Barco, pola súa banda, tratou de combinar en curto para romper con varios toques o sistema defensivo do rival.

Con todo, aos de Valdeorras púxoselles case imposible a eliminatoria poucos segundos antes de cumprirse o noveno minuto de xogo. Miki Villar evitou que un balón en profundidade saíse do tapete, controlou e púxolla en curto a Bicho, que enviou un centro medido ao segundo pau. Alí rematou o lateral zurdo Jimmy. O Compos golpeou primeiro e empezou a ver moi preto a final.

O primeiro gol

O gol foi un golpe moi duro para o once de Manolo Pérez, que durante uns minutos perdeu a orde e a capacidade de reacción. O Compos aproveitou esta situación para dar un paso á fronte e buscar a sentenza. Nove minutos despois do primeiro, o Compos marcou o segundo e xa puxo a semifinal moi costa arriba para o Barco. Nun saque de esquina, Samu enviou o coiro á área, tocou o central David Soto e o ariete Primo, totalmente libre de marca no segundo pau, introduciu o balón no fondo da portería de Iván Oviedo.

A pausa de hidratación, máis un tempo morto ao estilo do baloncesto, cambiou un pouco a decoración. O Barco subiu un pouco máis a intensidade e o Compos xogou máis a controlar o marcador que a sumar o terceiro. Poucos minutos antes do descanso, David Álvarez deulle outro aire ao partido ao anotar un gol olímpico que sorprendeu ao meta Pato Guillén. Desde a esquina, o Barco recuperou osíxeno e meteuse no partido.

A primeira do segundo acto tívoa o Compos. Nada máis regresar dos vestiarios, Brais Abelenda perdeu demasiado tempo no control dentro da área e o cérbero Iván Oviedo rouboulle a carteira.

Aos dez minutos da continuación, Oviedo fíxose unha gran lea na saída de balón actuando como un central máis. Perdeu o esférico e, no intento de rematar o atacante do Compos, viuse obrigado a cometer unha falta para evitar o gol ao estar a súa portería sen protección. No lanzamento da estratexia, Pablo Antas intentou sorprender e o meta respondeu cunha boa intervención.

O Barco nunca rifó o balón. Quixo sempre ter máis posesión que o seu adversario, o que provocou moitos problemas na construción do xogo do Compos, moi incómodo durante moitos minutos da segunda parte. A pesar de todo, o Compos dispuxo de varias opcións para sentenciar. Primeiro foi Bicho, que se precipitou cun disparo ás mans do porteiro. Despois, no saque doutro córner, Iván Oviedo evitou o caos no Barco. Baleato cabeceou con forza á esquina e o porteiro sacou unha gran man para manter con vida aos seus.

O Barco mellorou moito

O Barco mellorou moito na segunda parte, buscando o empate e o milagre con maior profundidade e con máis precisión no seu xogo combinativo, asociándose moi ben do medio do campo para arriba. O Compos defendeu con orde, sen fisuras, buscando o tanto definitivo á contra.

No último cuarto de hora, o Barco encerrou ao Compos na súa área, intentándoo polas bandas e con disparos desde fóra da área, aínda que sen grandes ocasións, pois Pato Guillén apenas tivo que intervir. A defensa do Compos empregouse a fondo para sacudir o insistente dominio do conxunto de Valdeorras.

Hugo Sanmartín tivo nas súas botas a sentenza, nunha galopada en solitario. Propuxo unha vaselina e o porteiro atrapou o esférico. Xa no sexto e último minuto da prolongación, Gabri Palmás, só no segundo pau, asinou o terceiro do Compostela, que o día 25 de xullo xogarase o ascenso no mesmo escenario vigués.

FICHA TÉCNICA

COMPOSTELA 3: Pato Guillén, Saro, Jimmy, Álvaro Casas, David Soto, Samu (Gabri Palmás, min 92), Pablo Antas, Miki Villar (Hugo Sanmartín, min 80), Bicho (Josiño, min 92), Brais Abelenda (Roberto Baleato, min 62) e Primo.

BARCO 1: Iván Oviedo, Oli, Javi, Omar (Paquito, min 68), Segura (Andrés, min 60), Rubén García (Diego Tato, min 82), Moreira, David Álvarez, Ivi Vales, Íñigo Pisón (Caique, min 68) e Juanito Bazo (Villar, min 82).

GOLES: 1-0, min 8: Jimmy.

2-0, min 17: Primo.

2-1, min 43: David Álvarez.

3-1, min 96: Gabri Palmás.

ÁRBITRO: Jesús López Fernández (Lugo). Amoestou a Pablo Antas, polo Compos; e a Iván Oviedo, Javi e Oli, polo Barco.

INCIDENCIAS: Primeira semifinal do play off exprés de ascenso a Segunda División B. Partido disputado sen público no estadio de Balaídos.