Serge Ibaka iguala unha marca de Chris Bosh cos Raptors

EFE

Logrou o seu oitavo dobre-dobre consecutivo, unha marca só lograda por Bosh e Donyell Marshall

13 ene 2020 . Actualizado ás 11:40 h.

A á-pivote Serge Ibaka mantivo o seu gran momento de forma e como titular volveu ser o líder do ataque dos Raptors de Toronto, cun dobre-dobre que lle permitiu entrar no libro das marcas dos actuais campións da NBA.

Aínda que os Raptors caeron derrotados no seu campo por 104-105 ante os Spurs de San Antonio, Ibaka achegou 21 puntos e 14 rebotes, que o situaron como mellor xogador español da xornada da NBA.

Ibaka acabou o partido como líder encestador dos Raptors e a cargo de unha lista de catro xogadores que tiveron números de dous díxitos.

O xogador internacional español disputou 32 minutos nos que encestó 9 de 16 tiros de campo, incluídos 3 de 6 triplos, e deu unha asistencia.

O dobre-dobre de Ibaka foi o seu oitavo consecutivo, a mellor marca da súa carreira, e converteuse no terceiro xogador de Toronto en logralo despois que o fixesen anteriormente o expívot Chris Bosh, cinco veces, e o exalero Donyell Marshall, unha.

Mentres, o pivote Marc Gasol segue de baixa cos Raptors ao non estar recuperado da lesión dos isquiotibiais esquerdos e non xoga desde o pasado 18 de decembro, cando se lesionou na primeira parte do partido que o equipo de Toronto disputou contra os Pistons de Detroit.

Se Ibaka destacou no apartado individual e non puido gozar da vitoria, si o fixo o base Ricky Rubio, quen non tivo o seu mellor toque de boneca, pero quedou ás portas dun dobre-dobre e axudou aos Suns de Phoenix a vencer por 100-92 aos Hornets de Charlotte.

Rubio encargouse unha vez máis de dirixir o xogo e o ataque dos Suns e acabou o partido con 10 puntos e nove asistencias, líder do equipo nesa faceta do xogo.

O internacional español xogou 34 minutos, encestó 4 de 11 tiros de campo, incluídos 2 de 2 triplos, logrou catro rebotes, que foron todos defensivos, e perdeu cinco veces o balón.

Os Hornets tiveron de novo no banco ao pivote español Willy Hernangómez que quedou sen minutos por decisión do adestrador hispano, James Borrego.

O seu irmán Juancho tampouco xogou no partido que o seu equipo dos Nuggets de Denver disputou e gañou por 114-104 aos Angeles Clippers.

Esta vez, o adestrador dos Nuggets, Michael Malone, non lle deu ningún minuto ao pequeno dos irmáns Hernangómez.