Guardiola perde o derbi e afástase aínda máis da Premier

PETER POWELL | EFE

O Mánchester City, deslabazado e descoñecido, caeu vítima dunha nefasta primeira metade na que o United sorprendeu á contra

08 dic 2019 . Actualizado ás 10:36 h.

Tras un primeiro tempo esplendoroso no ofensivo e un segundo marcado pola férrea defensa do United, os diaños vermellos asaltaron a casa do seu veciño City (1-2), con tantos de Marcus Rashford e Anthony Martial para deixar ao City cunha desvantaxe case insalvable co Liverpool de 14 puntos.

Nos tres anos e medio que Pep Guardiola leva en Mánchester, poucas, moi poucas veces viuse ao seu equipo tan perdido como este sábado no Etihad Stadium durante os primeiros 45 minutos. Os celestes, acostumados sempre a levar os partidos ao seu terreo, víronse esvaecidos por un Manchester United consciente das súas debilidades e as súas fortalezas. Sabía que no xogo de posesión apenas tiña posibilidades e centrouse na rapidez.

Nunha internada de Rashford, Bernardo Silva, nunha acción torpe, derrubou ao inglés. Anthony Taylor non sinalou nada, pero o VAR viu o penalti. O propio Rashford, por segunda xornada consecutiva, converteu. O dianteiro está de doce e puido facer un triplete en cinco minutos. Fallou un man a man no que pegou á pelota cun nocello e un minuto despois, un disparo seco, sen carrerilla, estrelouse no traveseiro. Menos mal para os seus intereses que instantes despois Anthony Martial si apuntou ben e nun xogada de combinación fixo o segundo lonxe do alcance de Ederson.

Se a primeira parte fora unha exhibición do poderío ofensivo do United, a segunda foino do defensivo. Talvez por primeira vez, Lindelof e Maguire se compenetraron como os grandes centrais que son para frear e desesperar ao City.

Cando os atacantes celestes superaban a liña defensiva, aínda quedaba o obstáculo de De Gea e aí estreláronse unha e outra vez ata que, a cinco minutos do final, Nicolás Otamendi mandou ao fondo das mallas un cabezazo para dar algo de esperanza aos seus, pero non a suficiente para remontar o partido.

O Liverpool escápase

O Liverpool segue a un ritmo imparable e de campión. Faga ou non faga rotacións, apértelle máis ou menos o calendario, o conxunto de Jürgen Klopp achégase cada vez máis á Premier League e a contundente vitoria por 0-3 ante o Bournemouth permítelle ampliar a súa vantaxe sobre o Manchester City.

Na sempre complicada visita ao Vitality Stadium, os Reds co seu tridente titular despois do descanso ante o Everton, despachouse agusto contra os Cherries. Apisonando ao equipo de Eddie Howe, o Liverpool gozou de numerosas ocasións para adiantarse no marcador ata que Alex Oxlade-Chamberlain deu coa tecla e fixo o primeiro aos 35 minutos. Lonxe de complicarse a vida, Naby Keita, un dos suplentes de luxo deste equipo, puxo o 0-2 xusto antes do descanso, deixando todo practicamente finiquitado para a segunda metade.

Non se relaxaron os Reds que, por medio de Mohamed Salah, puxeron o 0-3, sendo o sétimo gol nesta liga para o exipcio, que está moi lonxe dos 14 que atesoura Jamie Vardy, máximo goleador do campionato.