Os bercianos neutralizaron en sete minutos unha desvantaxe de dous goles: 2-2

18 sep 2019 . Actualizado ás 21:00 h.

Lugo: Varo, Campabadal, José Carlos, Peybernes, Canella, Seoane, Jaume Grau, Iriome, Yanis Rahmani (Gerard Valentín, min 88), Herrera (Carlos Castro, min 64) e Manu Barreiro (Pita, min 81)

Ponferradina: Manu García, Maxi Villa (Isi, min 58), Trigueros, Noguera, Luis Valcarce, Sielva, Fullana (Yuri, min 46), Son, Nacho Gil, Bravo (Larrea, min 58) e Kaxe

Goles: 1-0, min 31: Manu Barreiro. 2-0, min 45: Manu Barreiro. 2-1, min 76: Larrea. 2-2, min 83: Luis Valcarce.

Árbitro: Ortiz Arias, do comité madrileño. Amoestou aos xogadores visitantes Noguera, Sielva, Trigueros e Kaxe.

Incidencias: Estadio Anxo Carro. 3.702 espectadores. Os equipos saíron con camisetas conmemorativas do día mundial do Alzheimer.

Lugo e Ponferradina repartíronse os puntos no seu reencontro en Segunda División. Toda¡ emoción no derbi dos Ancares concentrouse nos minutos finais do partido. A Ponferradina neutralizou en sete minutos unha desvantaxe de dous goles e no desconto calquera equipo puido cazar a vitoria.

Abondaron uns poucos minutos para comprobar que Eloy Jiménez non fantaseaba coas súas sospeitas na véspera do duelo. O cadro berciano saltou ao tapete do Anxo Carro con guindo e determinación, as ideas moi claras e coas liñas ben adiantadas para neutralizar o fútbol de toque que practica o Lugo. No primeiro cuarto de hora provocou ata tres erros graves na retagarda albivermella. Pasaban os minutos e o Lugo víase incapaz de superar a sólida telaraña que teceu Jon Pérez Birlo na parcela central, cun dobre pivote e continuas axudas dos tres homes que situou por diante. Só con pases longos conseguían os locais xerar certa inquietude na meta que custodiaba Manu García, que non realizou ningunha parada na primeira metade. Esa foi a fórmula do 1-0. Jaume Grau, desde campo propio, lanzou un pase ao espazo para Cristian Herrera, que agardou a chegada de Manu Barreiro e leste estreou a súa conta goleadora cun disparo raso ao pau longo. E se inesperado foi este gol porque era a Ponferradina a que parecía ter a situación baixo control, aínda máis sorpresa causou o segundo. O disparo de Yanis Rahmani estrelouse na man de Maxi Villa e Manu Barreiro transformou con apromo o penalti. Nin o máis optimista dos seguidores albivermellos contaba con que o seu equipo acadase o intermedio con tan valioso botín.

O preparador visitante moveu ficha tras o asueto. Coa entrada de Yuri a Ponferradina pasou a xogar con só un pivote defensivo e dous dianteiros. Os seus plans puideron irse ao traste de inmediato nunha acción ben trenzada polo costado dereito. Púxoa Campabadal e o violento remate de Manu Barreiro rexeitouno con apuros o seu homónimo berciano. Pouco despois desa acción, e vendo que o seu equipo comezaba a estar a mercé do rival, Jon Pérez Birlo gastou os seus últimos cartuchos con Isi e Larrea. Pero nin con esas conseguiu corrixir o rumbo dun partido do que se apropiou o Lugo. Yanis Rahmani, que xogaba o seu primeiro partido como titular, buscou un imposible nunha falta que provocara preto do vértice da área. O seu remate estrelouse no lateral da rede. Non desistía a Ponfe, que acadaba as proximidades da área contraria sen grandes problemas, pero faltáballe inspiración para comprometer a Varo. Ata esa acción do 2-1 na que case todo o mérito foi de Isi, que controlou con calidade un balón caído do ceo, profundou sobre Son cun taconazo e o pase á frontal do lateral rematouno de forma impecable Pablo Larrea. Quedaba partido e Eloy Jiménez protexeu ao seu equipo con Carlos Pita en lugar de Manu Barreiro. Había que defender a vitoria e frear como fose o arreón final. A sorte traizoou ao Lugo na acción do empate, que chegou nun centro desde a esquerda de Valcarce que se envenenó tras tocar en Iriome. O final do partido foi cardíaco, con ocasións claras nas dúas porterías. Unha ruleta rusa que o que provocou foron nervios pero non alterou o marcador final.