Unha marea verde de case 4.000 persoas contra o cancro

charo alonso A Coruña

Anxo Castro e Sara Pita gañaron a proba, con 700 participantes máis que o ano anterior

10 jun 2019 . Actualizado ás 08:14 h.

Unha marea humana vestida de verde superou todas as expectativas dos organizadores da oitava edición da carreira e a camiñada contra o cancro que se celebrou este domingo na Coruña.

Un total de 3.862 persoas reuníronse contorna ao Obelisco para participar na proba anual organizada pola Asociación Española contra o Cancro (AECC), un evento que destina a súa recadación a financiar proxectos de investigación que loiten contra a enfermidade.

As previsións desbordáronse, máis de 700 inscricións que o ano pasado e uns cantos centos de persoas máis que pasaron o domingo gozando das diversas actividades solidarias nunha mañá que cambiou as nubles e a choiva por un sol radiante que acompañou durante toda a carreira.

Nunha proba na que gañan todos, houbo quen foron máis rápidos que outros. Na categoría absoluta masculina, o máis rápido do percorrido de seis quilómetros foi Anxo Castro Varela, cun tempo de 20 minutos e 53 segundos. O segundo atleta en chegar á meta foi Nicolás Domínguez, con 21 minutos e 43 segundos. Álvaro Presedo completou o podio parando o crono dez segundos despois, aos 21 minutos e 53 segundos de carreira.

Sara Pita González foi a máis veloz na proba feminina, con 26 minutos e 48 segundos. María Pilar Arias, que acabou en 27 minutos e 20 segundos, e Laura Núñez, con 28 minutos e 51 segundos, finalizaron en segundo e terceiro lugar.

O ex atleta olímpico Andrés Díaz exerceu outro ano máis de padriño da proba e implicouse nela ata o último minuto. Despois de dar saída a todas as probas das categorías de base situouse na liña de meta e aplaudiu a todos os participantes que ían pasando por ela. «Esta carreira é un exemplo claro da solidariedade do deporte», dixo onte ao final da competición.

Uns fixos nesta competición e que non defraudaron na edición deste ano alzándose novamente co trofeo á asociación con máis inscritos foi a familia do Tsunami Laranxa. Os seguidores do Básquet Coruña apoiaron un ano máis unha causa que teñen como propia -varias nais do club faleceron a causa do cancro- e puxeron a nota de cor ao combinar a camiseta verde co laranxa chillón do equipo de baloncesto.

O colexio Montespiño-Peñarredonda levou o premio ao centro educativo con maior representación de nenos na carreira e NoSportLimits fíxose co do club deportivo que máis atletas apuntou á proba.

Quen tampouco faltaron foron as investigadoras Angélica Figueroa e María de la Fuente, que acudiron a correr e a participar na camiñada xunto ás súas familias. Ambas destacaron a iniciativa da AECC por impulsar eventos que fomenten a investigación e agradeceron a contribución de todos os participantes na proba. Unha proba que cada ano crece un pouco máis e consolídase como unha das citas deportivas e solidarias de referencia da Coruña.