Isco mantén o pulso: «Estou gordo?»

O futbolista fotográfase sen camiseta nas súas redes sociais e pregunta aos seus seguidores polo seu estado físico

02 dic 2018 . Actualizado ás 18:56 h.

Se Solari non parecía disposto a profundar na ferida, o malagueño Isco Alarcón parece non querer esconderse ante as críticas e insinuacións que falan da súa baixa forma física. O centrocampista do Real Madrid, que disputou trece minutos no partido ante o Real Madrid, publicou na súa conta de Instagram unha enquisa na que se dirixe aos seus seguidores. Para ela, fotografouse sen camiseta, tratando de exhibir forma física, coa pregunta: Estou gordo?. A maioría dos que votaron, optaron polo «non».

Isco non ten intención de eludir o debate. Foi recibido entre aplausos cando entrou no terreo de xogo no minuto 80 con 1-0 no marcador, tras relevar a Dani Ceballos. Nos 13 minutos que estivo sobre o campo, Isco participou no contragolpe que orixinou o 2-0 do Real Madrid.

Por aquilo de que toda moeda ten reverso e anverso, cruz e cara, á complicada situación de xogadores como Isco ou Marco Asensio desde a chegada de Santiago Hernán Solari ao banco do Real Madrid, sucedeulle tamén a aparición doutros futbolistas en forma de boa noticia. O caso máis rechamante é o de Marcos Llorente.

O centrocampista defensivo rumiaba as consecuencias da que parecía unha decisión errónea coa súa insistencia para continuar no persoal branco no verán, despois de varios meses de competición co partido copeiro en Melilla e uns minutos no duelo ligueiro fronte ao Espanyol no Bernabéu como única bagaxe. Nin sequera as convocatorias estaban premiando o traballo do madrileño, ausente mesmo tras a lesión de Casemiro. O brasileiro non puido estar na catastrófica visita a Ipurua, na que o Madrid naufragou estrepitosamente no centro do campo, cun Toni Kroos fose de sitio e obrigado a un labor de contención para a que non parece o home máis indicado. O contundente 3-0 en terras guipuscoanas levou a Solari a dar a alternativa ao futbolista máis parecido ao brasileiro do persoal no partido de Champions no Olímpico da capital italiana. O pivote, que apenas disputara 20 minutos na máxima competición continental desde a súa chegada ao Madrid no verán de 2017, asinou unha máis que acertada actuación que lle abriu as portas dunha nova titularidade ante o Valencia no duelo ligueiro do sábado, no que demostrou unha vez máis que pode darlle ao seu equipo a solidez e o equilibrio que tanto necesita.

Non é o único que sae ben parado dos últimos dous partidos. Lucas Vázquez, sempre importante no Madrid de Zidane pero relegado a un papel menor durante a etapa Lopetegui -apenas disputou dous partidos desde o once inicial co vasco no banco-, tamén foi titular ante a Roma e o Valencia cun saldo inmellorable de dous goles. A beiras do Tíber pechou o marcador dun duelo no que os de Solari pasaron serios apuros durante a primeira parte e ante o Valencia tamén materializou o definitivo 2-0 e encarrilou unha vitoria para comezar a escalar posicións.

Esta situación é tamén extensible ao sevillano Dani Ceballos. O talentoso futbolista contaba co aval de Lopetegui desde a súa chegada ao banco branco, pero esta aposta foise deshinchando paulatinamente e o xogador non dispuxo de minuto algún nin ante o Viktoria Pilsen no Bernabéu -quedou mesmo fóra da convocatoria- nin no clásico do Camp Nou, os dous últimos partidos do finalmente destituído técnico. A chegada de Solari volveulle abrir a porta do once, do que formou parte nos duelos ligueiros ante Celta , Eibar e Valencia, na visita en Champions a Pilsen e no partido copeiro en Melilla -cinco dos sete partidos do adestrador arxentino-