Eduard Lamas guía a España á final do Europeo de Hóckey

Efe

ANGEL MANSO

Espala goleou a Francia (8-2) e espera rival na gran final do europeo

22 jul 2018 . Actualizado ás 08:44 h.

Eduard Lamas, con dous goles nun momento clave do partido, guiou este sábado a España á final do Campionato de Europa de hockey patíns ante Francia (8-2). O encontro foi máis igualado que o que reflectiu o marcador. España non puido marcar ata o minuto 17, chegou ao descanso 1-1 e tocoulle remontar no segundo período, onde xurdiu a figura de Lamas. España intentou aplicar nos primeiros minutos a receita que esmagou en cuartos de final a Suíza. Serviuse do tiro exterior, pero atopouse coas intervencións de Keven Correia, que estivo a un nivel moi alto.

O porteiro francés empezou o seu recital de paradas a disparo de Ignacio Alabart e seguiu con outra intervención a lanzamento de Bargalló en dous minutos. España atacaba con forza, Francia resistía en campo propio, preparada tamén para embestir. Intentouno Carlo dei Benedetto nunha pista que coñece ben, a do seu equipo, o Liceo, pero Sergi Fernández desviou a bóla. Se clave estaba sendo o porteiro de Francia, o español do FC Barcelona non quedou atrás. Co muro topouse outro dos irmáns Dei Benedetto, Bruno, nun disparo fortísimo.

Parecía o partido dos porteiros. Ferrán Font fíxoo todo ben para bater a Correia, aguantou e picoulla, pero o gardameta asinou unha salvada espectacular. Nin de penalti puido España marcar no primeiro cuarto de hora de partido. Casanovas mandouno fóra, no segundo intento tampouco bateu ao porteiro de Francia e Font, no rexeite, atopouse unha vez máis a Correia. Non había forma, ou iso parecía, ata que aos 17 minutos unha dura falta de Lle Roux a Adroher custoulle unha directa que Adroher non transformou pero si Nil Roca, que chegou desde o seu campo como unha exhalación para recoller a bóla e, por fin, superar ao porteiro de Francia.

España seguiu envorcada en ataque, incorrixible a pesar dos riscos que entraña. Os franceses perdoaron un tres contra un a cinco minutos para o descanso. A selección cargouse de faltas e Francia cobroullo na directa que executou Carlos dei Benedetto por acumulación. Aguantou ante Sergi Fernández con nervios de aceiro, rematou ao traveseiro, pero recibiu o rebote e finiquitó con éxito o ataque para igualar o partido cando ao primeiro período quedaba pouco máis dun minuto.

O toma e daca pasoulle factura a España no arranque do segundo tempo. Dunha perda de Nil Roca nun ataque en superioridade, xurdiu unha contra mortal de Roberto dei Benedetto, que se plantou ante Sergi Fernández e non fallou. O partido avanzou con ritmo tolo. España subiu as revolucións. En exceso por momentos. Valeulle para asinar a décima falta de Francia e da directa volveu sacar petróleo. Fallou Font, pero a bóla volveu chegar á súa stick e non perdoou. Con mestría alzou a bóla e rematou ao fondo da rede.

A selección habíase reposto do susto e Eduard Lamas achandou o camiño á final. Primeiro, chegando desde atrás en apoio ao ataque sacouse un disparo afastado imparable para Correia (min.37). Despois, recolleu a bóla no seu campo, avanzou metros, deixou atrás a Hernán, plantouse ante o porteiro, e volveu marcar. 4-2 e dez minutos por diante. España contemporizou e puido finiquitar o partido nun dobre lanzamento ao poste de Adroher e Alabart. Non o logrou e Francia dispuxo dunha falta directa para darlle emoción ao choque (min.44), pero Carlo dei Benedetto atopouse con Sergi Fernández.

Na recta final do choque, España quedou dous minutos en inferioridade por unha azul a Eduard Lamas con falta directa a favor. O habilidoso Ignacio Alabart acertou con sangue frío para dar tranquilidade. Bargalló, en dúas ocasións, e Nil Roca pecharon a goleada da selección para volver xogar unha final do Campionato de Europa tras quedarse fóra da de 2016.

-Ficha técnica:

8 - España: Sergi Fernández; Ignacio Alabart, Eduard Lamas, Jordi Adroher, Pau Bargalló -cinco inicial-, Nil Roca, Albert Casanovas, Ferran Font.

2 - Francia: Keven Correia; Bruno dei Benedetto, Roberto dei Benedetto, Mathieu Lle Roux, Carlo dei Benedetto -cinco inicial-, Rémi Herman e Antoine Lle Berre.

Goles: 1-0, min.17: Nil Roca. 1-1, min.24: Carlo dei Benedetto. 1-2, min.27: Roberto dei Benedetto. 2-2, min.30: Ferrán Font. 3-2, min.37: Lamas. 4-2, min.40: Lamas. 5-2, min.46: Alabart. 6-2, min.48: Bargalló. 7-2, min.50: Nil Roca. 8-2, min.50: Bargalló.

Árbitro: Rui Torres e Joaquim Pinto (Portugal). Mostraron unha azul a Lle Roux (min.17) e Roberto dei Benedetto (min.50) e dobre cartón azul a Bruno dei Benedetto (min.48) por parte de Francia; e tamén viron un cartón do mesma cor os españois Lamas (min.46) e Font (min.50).

Incidencias: Partido correspondente ás semifinais do Campionato de Europa de hockey sobre patíns disputado no Palacio dos Deportes de Riazor ante uns 2.000 afeccionados