Efe MÁLAGA / EFE

Carlos Diaz | Efe

A afección local despediu con pitos ao presidente do club, Ao-Thani

16 oct 2017 . Actualizado ás 16:33 h.

O Leganés cobrouse vinganza da derrota que sufriu a pasada tempada na Rosaleda (4-0) e venceu (0-2) ao Málaga, que continúa pechacancelas, sen gañar e co seu técnico, Míchel, contra as cordas. Empezou ben o cadro local, forte e agresivo, fronte a un Leganés que sabe defenderse e que aos poucos se foi asentando no campo, durmindo o partido e creando problemas aos malaguistas.

Un lanzamento de Rosales , con intervención do gardameta Cuéllar, foi o primeiro aviso do Málaga, contestado seguidamente con outro disparo do Zhar, atallado por Roberto. O Málaga volveu intentalo desde fóra da área con outro lanzamento de Juanpi, sen problemas para Cuéllar, e o Leganés presionaba a saída do balón dos locais e chegaba arriba con máis firmeza con Amrabat e Szymanowski.

O partido entrou nunha etapa soporífera, cun Málaga sen ideas, apático e lento, e un Leganés que expuña pouco, aínda que mantiña o control. O conxunto malaguista xogaba aos tombos, e así tivo unha das súas poucas ocasións. Un pase de Juan Carlos a Rolan, que se foi por velocidade do seu defensor, rematou cun lanzamento de leste co empeine. Cuéllar tocou o balón o suficiente para que o repelese un poste e o rexeite chegoulle a Mula, que o enviou fóra. A resposta do Leganés chegou por medio de Amrabat, que superou ao seu par pero non puido bater a Roberto.

Tras o descanso, despois duns primeiros minutos horribles do Málaga, con Amrabat facendo diabluras, chegou o primeiro gol do Leganés, froito dunha falta lateral mal defendida que Gabriel, en posible fóra de xogo, converteu no 0-1 tras tocar coa cabeza Eraso. O Málaga volveu ás andadas, sen ideas, atrancado e nervioso. Sucumbiu a raíz do gol, o que aproveitou o Leganés para sentenciar cun tanto á contra de Szymanowski no minuto 77. O duelo acabou entre pitos contra o presidente do club, o xeque Ao-Thani.