EFE

FACUNDO ARRIZABALAGA

Un gol de Aaron Ramsey na prórroga decidiu o título para o conxunto de Wenger

18 may 2014 . Actualizado á 00:04 h.

Un gol na prórroga de Aaron Ramsey consumou a remontada do Arsenal, que deu a volta a unha vantaxe de dous goles do Hull City para conquistar o undécimo título da súa historia da FA Cup, o primeiro desde 2005.

O trofeo deu aire ao técnico francés, Arsene Wenger, lastrado polo carácter de perdedor dos últimos anos a pesar dos grandes esforzos económicos realizados pola entidade.

Precisamente a Copa do 2005 foi o último torneo logrado polo Arsenal, cuarto na Premier, que aos oito minutos perdía por 2-0 ante un adversario que afrontaba a súa primeira gran final.

O Hull, motivado polo entusiasmo nunha ocasión única, rendibilizou o seu grande arranque cos goles de James Chester e Curtis Davies.

Aos tres minutos chegou o primeiro. Cun córner botado por Stephen Quinn que rematou en primeiro lugar Tom Huddlestone desde a frontal e que Chester desviou despois para aloxar o balón na rede.

Sen capacidade de reacción o Arsenal recibiu o segundo mazazo cinco despois. Curtis Davies aproveitou un rexeite do pau ao tiro dun compañeiro.

Puido facer o terceiro nun inicio de tolemia do Hull pero Kieran Gibbs sacou o balón baixo paus.

O dominio do equipo de Steve Bruce durou ata aquí. E foi o español Santi Cazorla o que meteu de cheo ao seu equipo no partido ao transformar un golpe franco e acurtar as distancias no minuto 17.

Dono do partido

O equipo de Wenger apropiouse definitivamente do partido pero non atopou premio ata o tramo final. Un saque de esquina levou a pelota a Laurent Koscielny, que rematou á media volta para bater a Allan McGregor e resucitar o duelo.

O Hull intentou manter o tipo ante o dominio do equipo londiniense. Gibbs puido pechar o partido cun remate só, na área, que lanzou alto. E a un minuto do final, Yaya Sanogo, que ocupou o lugar de Lukas Podolsky, tirou preto do pau.

O choque foi á prórroga. Wenger recorreu a Jack Wilshere e Tomas Rosicky en lugar de Mesut Ozil e Santi Cazorla. O equipo tomou aire e gañou en profundidade. A once minutos do final da prórroga, un pase de tacón de Olivier Giroun foi aproveitado por Aaron Ramsey para dar o título ao Arsenal.

Ficha técnica

3 - Arsenal: Lukasz Fabianski, Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs, Mikel Arteta, Lukas Podolski (Yaya Sanogo, m.61), Mesut Ozil (Jack Wilshere, m.105), Aaron Ramsey, Santi Cazorla (Tomas Rosicky, m.105) e Olivier Giroud.

2 - Hull City: Allan McGregor, Alex Bruce (Paul McShane, m.67), James Chester, Curtis Davies, Liam Rosenior (George Boyd, m.102), David Meyler, Tom Huddlestone, Jake Livermore, Ahmed O Mohamady, Stephen Quinn (Sone Aluko, m.75) e Matt Fryatt.

Goles: 0-1, m.4: Chester; 0-2, m.9: Curtis Davies; 1-2, m.17: Cazorla. 2-2, m.71: Koscielny; 3-2, m.109: Ramsey

Árbitro: Le Probert. Mostrou cartón amarelo a Tom Huddlestone, David Meyler e Curtis Davies do Hull e a Olivier Giroud, do Arsenal.

Incidencias: final da Copa de Inglaterra disputado no estadio Wembley ante uns 82.000 espectadores.