Devoto, o novo local da Coruña onde pecar con hamburguesas bañadas en queixo ou afumadas

Yago Gantes
Yago Gantes A Coruña

VIVIR A Coruña

Gula, la hamburguesa de Devoto (Estrella, 30) que se sirve con queso derretido (y se come con guantes).
Gula, a hamburguesa de Devoto (Estrela, 30) que se serve con queixo derretido (e cómese con luvas).

O restaurante xa era coñecido polos coruñeses nas aplicacións de comida a domicilio, pero en xaneiro inaugurou o seu primeiro establecemento físico na rúa Estrela da cidade herculina

10 feb 2023 . Actualizado ás 09:53 h.

O restaurante A Feira, en Ourense, está a triunfar coa súa hamburguesa que se come con luvas, debido a que se serve con chocolate fundido por amais do pan. E de aí o seu nome, «Volcán de queixo». Con todo, os coruñeses xa non teñen que percorrer tantos quilómetros para gozar desta goxada, con permiso de Dabiz Muñoz. Desde o pasado mes de xaneiro pódense degustar en Devoto, un novo local con hamburguesas que son un pecado. 

Este establecemento é unha novidade, pero a marca xa é coñecida por algúns coruñeses. A historia de Devoto hamburguesas comeza fai un ano cunha idea clara e o saber facer na cociña de Rodrigo Franink e Marílina Zárate, que decidiron traer á Coruña unha filosofía de negocio e unha forma de combinar ingredientes que parte dos Estados Unidos e que xa está moi asentada no seu país natal, Arxentina.

Os inicios foron como negocio de comida a domicilio, pero o pasado mes estrearon o seu primeiro espazo físico. «Unha zona libre de culpas onde a xente non teña remorsos para comerse unha boa hamburguesa, aínda que sexan un produto calórico», conta Ignacio Senega, empresario arxentino que se uniu ao proxecto xunto ao seu socio Leandro Rivello. 

Este novo punto de partida chegou cunha renovación da carta de hamburguesas. Así, mantén as referencias smash, coas que triunfaron ao comezo, pero engade unha serie de propostas que gañan en espectacularidade coa súa presentación en directo.

É o caso de Gula , a que se serve con queixo fundido por amais e débese comer con luvas. Ademais, prepárase con dobre de carne e pulled pork. Outra receita para gozar en directo é Luxuria, que se presenta cunha campá para afumala e, ademais de levar dobre de carne, acompáñase de ingredientes como beicon ou queixo provolone.

Máis aló da contundencia das receitas, Rodrigo apunta que están feitas con «ingredientes de proximidade, calidade e carne de vaca boa». «Non conxelamos nada e o noso pan vén de Carral», engade.

 Marílina Zárate,  Rodrigo Franink y Ignacio Senega.
Marílina Zárate, Rodrigo Franink e Ignacio Senega.

Outra hamburguesa que acapara miradas é a Sacra, que ten unha salsa de Jack Daniels con grellada que se prende no momento de botala. Franink, que está tras os fogóns, explica que a carta a elaboraron tomando ideas que viralizan a través das redes sociais e do seu propio país de orixe, onde o mercado das hamburguesas está moi estendido.

Tamén merece mención Soberbia, que leva ovo frito.E están a traballar en novos pratos como un sándwich con milanesa. O prezo medio das hamburguesas vai dos 10 euros aos 16 euros, sen patacas e bebida. 

Máis aló das receitas, Devoto estreou o seu primeiro negocio físico cunha imaxe atractiva. O seu logo xoga co nome do local, que mira ao celestial, e co que nel se come , que cae ao inferno. Así, a hamburguesa do logo ten unha aureola na parte alta e unha cola de diaño no final. Un proxecto estudado que pretende crecer nun futuro próximo de xeito orgánico (xa están a mirar locais en Vigo ) e a través das franquías.