O neto do parrillero fíxose vegano

OZA-CESURAS

CESAR DELGADO

Grazas a Sergio Sánchez no local agora dispoñen de produtos para veganos. «Se o avó levanta a cabeza o deshereda», apunta a nai con humor

19 abr 2018 . Actualizado ás 19:02 h.

A parrillada Terranova de Oza-Cesuras sempre foi un sitio dos para comer ben. Carnes e peixes á brasa e pratos tradicionais como os callos son algunhas das súas especialidades. Hai quen afirma que preparan un dos mellores bacallaus da comarca. Aquí a cociña actual é a de sempre. Pero na lendaria grella deste negocio, situado xunto á estrada que vai á capital do municipio, convive agora o churrasco coas hamburguesas veganas. «Desde fai tres anos o meu fillo non come carne porque di que non quere contribuír ao sacrificio de animais», comenta Isaura. É filla de Ramiro Pedreira, xa falecido, e Aurora Naveira, fundadores do restaurante. «Que diría o parrillero pioneiro se estivese aquí e vise a un neto que escapa da carne? «Se o avó levanta a cabeza o deshereda», apunta Isaura con bo humor. O rapaz, que agora ten 21 anos e é ilustrador, no seu día foise a estudar a Pontevedra e coincidiu nun piso cuns mozos veganos. «Na primeira época comía máis cousas, pero agora o bacallau á brasa tampouco. Toma algunha vez queixo de cabra porque se supón que estes animais non están estabulados », apunta. O certo é que, grazas a Sergio Sánchez, agora no local sempre dispoñen de cousas para clientes veganos. Xa ven, nunha clásica parrillada de case 40 anos de historia poden comer bacallau e callos e agora tamén hamburguesas de tofu ou de fariña de garavanzos con cenoria. «Xa estamos a pensar en introducir máis pratos como estas en a carta porque hai moita demanda», informa. E todo porque o neto do parrillero fíxose vegano.