Ás portas do paraíso dos cócteles

La Voz XORNALISTA

A Coruña CIDADE

16 may 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

Dá gusto escoitar a Sandra e a Alejandro aínda que sexa con máscara. Esta parella levaba moito tempo dando forma a un ambicioso proxecto relacionado coa coctelería e… «Só faltaba a moqueta. Abrísemos a finais de marzo. Xa pensaramos na inauguración…», comentan. Pero non o fan con ton apesadumbrado. Para nada. Estes dous meses duros non afectaron nas súas ilusións. «Fáltannos algúns detalles [a ditosa moqueta parece que aínda non chegou]. Se nada se torce, abrimos o luns. O que vén non, o seguinte», avanza. Na céntrica rúa Federico Tapia da Coruña estrearase un orixinal e amplo espazo que inclúe practicamente de todo. É a nova casa da coctelería.

TENDA E ACADEMIA

Un veciño que teñen a súa oficina xusto en fronte leva semanas falándome de que ve movemento neste local. Non puiden agardar máis e, co inicio da fase 1, decidín chamar á porta para descubrir o misterio duns profesionais que deciden abrir un negocio nestes tempos. Trátase dunha tenda-escola inimaxinable fai uns poucos anos en Galicia. «O noso é o universo líquido. Somos cocteleros, distribuímos produtos para este sector, e agora tamén bebidas de altísima calidade. Somos sede da prestixiosa escola Bartrainers, que conta con delegacións en Madrid, Barcelona, Canarias, e agora en Galicia. Así pechamos o círculo», resumo desde Lecole by Lle Boisson Sandra López Rodríguez e Alejandro Martínez Vila, que leva máis de 15 anos axitando xeos. Lle Boisson é a firma de cátering e eventos que xa existía e agora engadiron a parte formativa. Na zona traseira do local contan cuns mostradores-pupitres individuais para que os alumnos practiquen mentres escoitan a un especialista. «A medida que a situación vaia mellorando a nosa idea é traer aos mellores, aos principais bartenders do país», destacan.

PAJITAS DE DESEÑO

Recoñezo que non se para que serven a maioría dos obxectos que observo nos andeis de madeira. E coa botellería pásame igual. Aos da miña xeración cústanos distinguir botellas que non sexan Beefeater. Excepto unhas pajitas de deseño e algunhas cocteleras, o resto son só aptos para os avanzados no mundo dos combinados. Eu neste terreo estou na fase 0. «Outra novidade é que distribuímos especias para alta cociña ou material para facer afumados, cubertería, enxoval... A idea é vender a profesionais, pero o obxectivo da tenda é achegar ao público en xeral o que só podería atopar nun bar ou pub que sirva cócteles», aclara. Pois se cadra resulta interesante apuntarse a algún dos cursos que van impartir, comprar o material necesario e sorprender aos amigos cando vaian a casa. Un propósito de cara á nova normalidade. «Aínda que a parte forte será a de formar cocteleros, tamén imos promover talleres para baristas e algúns de repostería», destacan mentres intentan pór en orde toda a mercancía que estes últimos sesenta días lles ha ir chegando a contagotas. Ensínanme unha botella dun whisky non apto para todos os petos que tamén formará parte da exclusiva oferta desta nova casa da coctelería. Outra persoa asómase para ver que se coce dentro do baixo que esta semana estreou toldo. Os donos infórmanlle de que está pechado e que abrirá en canto lles sexa posible. O home quedou ás portas do paraíso dos cócteles.

Despois de varias semanas falando de cidadáns que se asoman á fiestra para cantar e aplaudir aos sanitarios xa apetecía contar que hai persoas que deciden emprender aventuras hostaleiras de primeiro nivel no medio da tormenta. Haberá que brindar cun bo cóctel cando todo teña pasado e por fin logren inauguralo.