Unha firma coruñesa transformará o novo local do Parrote

Mila Méndez Otero
m. méndez A Coruña / LA VOZ

A Coruña CIDADE

parrote
MARCOS MÍGUEZ

Unha construtora da cidade faise cargo do proxecto de restauración «máis ambicioso de Galicia» segundo os seus donos

07 dic 2019 . Actualizado ás 10:09 h.

Foi unha obra ambiciosa e unha local pantasma ata hai uns meses, cando se comezaron a ver algúns movementos. O espazo non pasa desapercibido na chaira do Parrote. Ocupa 1.600 metros cadrados, 600 son de terrazas, e leva abandonado desde que se construíu no 2014. Pertence á Autoridade Portuaria e a construtora Copasa ostenta a súa concesión. Este 2019 a inmobiliaria Engel&Völkers asinou o seu primeiro arrendamento aos irmáns Roi e Antonio Correa, do Grupo Menús.

Despois de coñecer os primeiros detalles, tres cociñas distintas e unha pop-up que rotará cada mes de chef, xa se poden pór nomes. «Encargarémonos de toda a execución da obra e colaboraremos co cliente. O local está totalmente diáfano no seu interior, sen ningún tipo de acabado nin instalacións, polo que a reforma será integral», apunta Gerardo Collazo, director xeral da construtora coruñesa Desenvolve.

Contra reloxo

A firma especializada en rehabilitacións é a seleccionada para executar o que debuxen sobre o plano as socias do estudo madrileño Cousi Interiorismo, que confirma a La Voz que están en pleno desenvolvemento do proxecto. A meta do Grupo Menús, organizador do Atlántica Gastronómica ou da Feira Internacional de Turismo Gastronómico (Fibega), apunta a maio. É aí cando din que a obra, agora espida, bulirá en actividade. «Seguro que será un prazo moi esixente para chegar á data de apertura marcada», expón Gerardo Collazo.

«A nivel gastronómico, será o espazo de maior tamaño dos proxectos que executamos. Aínda que é unha parcela que lle corresponde definir ao estudo de interiorismo e ao cliente, podo adiantar que será un espazo onde turismo culinario e espectáculo irán de a  man», anticipa Collazo. Sobre as condicións do recinto, baleiro e con todo á vista por dentro, Collazo destaca a súa localización: «Á súa ampla fachada orientada ao suroeste súmase  a dársena como pano de fondo».

O bum hostaleiro

A Coruña e a súa área de influencia suman uns 3.000 establecementos, segundo cálculos da patronal de hostaleiros da provincia.

O último estudo da Federación Española de Hostalería e Restauración engade que nos toca a 100 por habitante. Un furor do que queren diferenciarse no Grupo Menús. Hai dous meses, cando anunciaron o investimento, definírona como o «proxecto de restauración máis ambicioso de Galicia».

«Desde fai xa sete, oito anos están a facerse moitas reformas de hostalería. O listón na nosa cidade está moi alto para os novos proxectos e iso fai que ninguén se queira quedar atrás e continúese mellorando», xustifica Gerardo Collazo. Queda traballo por diante.