As Garzas faise co Alborada

A Coruña CIDADE

Ana Garcia

Fernando Agrasar, Caco, chef e propietario das Garzas, en Barizo, Malpica, abrirá a principios de maio o establecemento Salitre no baixo que ocupou durante 12 anos o restaurante con estrela Michelin Alborada

22 mares 2019 . Actualizado ás 08:39 h.

O 1 de maio Caco Agrasar abrirá as portas do restaurante Salitre. O máis probable é que a este nome lle engada o apelido das Garzas. «Para darlle un toque galego podería ser algo como Vai As Garzas», comenta riseiro o chef con estrela Michelin no seu local de Porto Barizo, Malpica. Hai unhas horas asinou o acordo con Jesús García, propietario do desaparecido Alborada e do baixo situado no paseo marítimo. «Xurdiunos a oportunidade e enseguida chegamos a un acordo. O local está perfecto, polo que non fai falta reforma, aínda que lle daremos o noso toque persoal. É un baixo emblemático e, aínda que só ten 12 anos, é un referente», confirma Caco. As Garzas faise co Alborada. «Pero a nosa idea, ademais de cambiarlle o nome, é apostar por unha cociña de mercado. Unha carta con arroces, caldeiradas, pescados á prancha e primeiros para compartir. Non vai ser un restaurante gastronómico e non nos expomos nin barallamos pelexar pola estrela. É algo que non queremos en principio», explica. Fernando Agrasar, Caco, ponse a cargo de uns fogóns onde antes traballaron Luis Veira ou Iván Domínguez. «Son as dúas primeiras persoas ás que chamei para contarllo», recoñece. Terá que compaxinar a dirección das Garzas, as escola de hostalería de Carballo e esta nova aventura. «Teño 46 anos e é o momento de facelo, se non xa ía ser tarde. Como todo o mundo que ten varios negocios terei que estar todo o día de aquí cara alá, pero para pólo en marcha estarei eu». O que é similar ao seu local da Costa da Morte é a proximidade ao mar. «Unha das premisas do local era que tivese vistas ao mar», confirma. Hai uns anos este emprendedor participou noutro proxecto hostaleiro coruñés, o Pe Franco da praza da Constitución. «Estiven só uns meses como socio porque non saíu como pretendía. Nesta ocasión vou só», destaca. A metade da primavera que hoxe empeza, a hostalería coruñesa engadirá á súa oferta Salitre, Vai As Garzas.