Os arroces do Noa Boutique, en Santa Cruz, acadan a fama continental

Antón S. Rodríguez OLEIROS / LA VOZ

A Coruña

ANGEL MANSO

O equipo do chef David Sánchez foi recoñecido cos World Luxury Restaurante Award para o sur de Europa

23 oct 2021 . Actualizado ás 10:03 h.

No Restaurante Noa Gastro Lounge son tan fieis aos produtos de proximidade, que ata o seu chef é autóctono de Santa Cruz. David Sánchez, que pasou polas cociñas de restaurantes como Casa Fuster de Barcelona, Eivissa Gran Hotel, ou varios establecementos do Brasil, está vinculado ao Noa desde a súa inauguración. É o primeiro cociñeiro desde xaneiro do 2020, a poucos días de que explotase a pandemia. Aínda así, no tempo que puideron abrir, desde a gala dos World Restaurant Luxury celebrada en Illa Mauricio recoñeceron a súa cociña como unha das mellores do sur de Europa. «Ademais dunha alegría, supón un empuxón moi importante porque pasamos tempos moi duros pola pandemia», relata David, de 35 anos.

Describe algúns pratos destacados do seu menú actual, pero asegura que por amais de todo, para el, están os distintos arroces. «A todo lle poño cariño, pero aos arroces aínda máis, é co que máis gozo cociñando», sinala o chef, que está rodeado dun equipo de 12 cociñeiros, aos que fai extensible este recoñecemento ao que aspiran restaurantes de luxo.

«Non nolo agardabamos, hai moitísimos restaurantes espectaculares por todos os recunchos, por iso é tan gratificante ser recoñecido», engade. Volvemos ao menú. Aquí sérvese nunha cuncha de centola un salpicón de peixe sapo con lagostinos, «nas que usamos peixe sapo negro da lonxa da Coruña».

Merluza al pilpil con chips de color violeta
Pescada ao pilpil con chips de cor violeta atr

O peixe é o outro gran forte destes fogóns, como mostra un prato de pescada ao pilpil verde con chips violetas, ou un bacallau gratinado con espinacas e berenjena. Entre as sobremesas, o que parece un prato de pasta resulta ser unha torta de mazá «á inversa».

Ademais do restaurante, o propio Noa Boutique Hotel foi galardoado nos World Luxury Hotel entre os mellores de Europa. Estes premios naceron no ano 2006 e ofrecen recoñecemento internacional ao contar co voto de máis de 300.000 viaxeiros de todo o mundo. Este hotel, con vistas en primeira liña ao castelo de Santa Cruz, destaca pola utilización de enerxías renovables e lle redución de residuos plásticos en todo o recinto así como nos 32 cuartos de que dispón. A súa inauguración foi en xuño do 2019.