A tortilla máis famosa da A-6

T. Silva / p. Gómez COIRÓS / LA VOZ

A Coruña

CESAR DELGADO

Cafestore, a ambas as beiras da autovía en Coirós, foi elixido entre os 50 mellores restaurantes de estrada de España

23 feb 2019 . Actualizado ás 08:50 h.

No quilómetro 558 da A-6 convén baixar o portelo para cheirar a tortilla que aquí se prepara. Está a ambos os dous lados, coma se o asfalto partise en dous este restaurante de nome Cafestore, pertencente a unha cadea nacional e que recentemente, este de Coirós, levouse unha grata sorpresa: foi recoñecido como un dos mellores restaurantes de estrada por unha plataforma de transporte .

A tortilla é o prato estrela. «Algúns días preparamos máis de 20», explica Beatriz López, xerente destas dúas áreas de Cafestore en Coirós, racións de tamaño xeneroso que se venden por pouco máis de dous euros, en función do complemento que o acompañe (pemento, chourizo...).

«Nós apostamos por unha cociña tradicional na que tamén destacan o noso caldo galego», engade Beatriz, que «milita» neste restaurante desde fai máis de oito anos. Os socios de Convey Transport sinálanlle como un dos lugares máis agradables para pararse nas longas viaxes. Pero aquí tamén desembocan moitos traballadores «de traxecto curto». «Especialmente os que van da Coruña a Lugo e ao revés, temos moitos deses, xente que para aquí a almorzar, sempre á mesma hora, e con moitos deles xa xurdiu unha gran confianza», engade a xerente, cuxo local é un excelente termómetro das festas de ambas as cidades. «Aquí notamos perfectamente cando é festivo en Lugo e A Coruña», sinala.

 «Un trato excelente»

Pero máis que asomar nun ránking a nivel nacional, a Beatriz faille especial ilusión que os usuarios coincidan no motivo que lles ha dato tantos puntos, o trato ao cliente. «A xente dános as grazas por tratalos ben, gústanos pero, doutra banda, fainos pensar que hai outros locais de hostalería onde non lles tratan ben, e iso paréceme incrible, aquí consentimos aos nosos clientes», sinala sobre os doce empregados da cadea Cafestore nas dúas sedes de Coirós.

Volvendo ao menú, Beatriz insiste en dúas claves: saudable e rapidez no servizo. «Aquí a xente ten o seu tempo e hai que ser rápidos». Ademais da tortilla e o caldo, «temos ensaladas de moitos tipos, e variedade de bocadillos e pratos combinados». «Por aquí pasa xente de moitos tipos, profesionais moi variados, si pairan moitos camioneiros, pero tamén comerciais, traballadores dos polígonos próximos, e tamén comprobamos que os visitadores médicos van a menos...», ironiza.

Beatriz tamén ten anécdotas que contar. «Un día parou aquí o cantante Luis Fonsi coa súa banda e pasou un intre antes de que o recoñecésemos -relata a xerente do local-; e non parou de darnos as grazas polo trato recibido. Recordo que comeu lentellas, dixo que lle gustaban moito e a camareira respondeulle: «Claro Fonsi, porque son como as da avoa».