CONTIDO PATROCINADO

BBVA busca aos mellores produtores sostibles de España

Manuel M.

Segunda edición dos Premios BBVA aos Mellores Produtores Sostibles

07 jun 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

BBVA e O Celler de Can Roca buscan aos mellores gandeiros, agricultores e produtores de alimentos en xeral do país cuxa produción sexa sostible. O banco, en colaboración cos irmáns Roca, lanzou a segunda edición dos Premios BBVA aos Mellores Produtores Sostibles. Estes galardóns, dirixidos a preto de 34.000 produtores ecolóxicos inscritos no REGOE (Rexistro Xeral de Operadores Ecolóxicos), pretenden visibilizar iniciativas de produción agroalimentaria sostible e de proximidade que sirvan de inspiración nun sector crave na recuperación da economía española. Os gañadores formarán parte dunha das receitas que os irmáns Roca elaboran mensualmente dentro de Gastronomía ‘Sostible', achegando así os produtos da terra aos fogares españois.

Inscríbeche ata o 23 de xuño

Coa sustentabilidade como un dos seus alicerces estratéxicos, e o apoio aos negocios como elemento esencial para o impulso da economía, BBVA ofrece aos produtores locais a oportunidade de dar a coñecer os seus produtos da man do Celler de Can Roca. Cos Premios BBVA aos Mellores Produtores Sostibles, recoñeceranse as dez mellores iniciativas de produción ecolóxica de España que aúnen o compromiso co medioambiente, a aposta por medidas de aforro enerxético e a alimentación saudable.

Os galardóns están dirixidos a aquelas empresas e autónomos do sector da agricultura, a gandería e outros produtores de alimentos, que conten co certificado ecolóxico outorgado polo Ministerio de Agricultura do Goberno de España que deberán acreditar na inscrición. Así mesmo, o xurado -formado por membros de BBVA, O Celler de Can Roca e un representante da consultora independente ECODES? valorará o carácter innovador dos produtos; os beneficios ambientais vinculados á adopción de medidas de eficiencia enerxética -como a redución das emisións de CO2, o consumo de enerxía, a xestión eficiente da auga ou a aposta por enerxías renovables-; a repercusión social e económica da súa produción, así como as accións postas en marcha para a preservación da biodiversidade.

O premio consiste en incluír os produtos de tempada dos galardoados nunha das receitas que mensualmente O Celler de Can Roca elabora para o proxecto ‘Gastronomía Sostible', iniciativa que apoia ao pequeno produtor á vez que promove a cociña saudable. Desta forma, os produtos locais ecolóxicos e a cociña dos Roca entrarán a formar parte dos fogares españois. Ademais, os irmáns Roca visitarán a cada un dos gañadores para coñecer de primeira man o produto seleccionado para a receita e incorporaranse a un plan de difusión da man de BBVA e O Celler de Can Roca.

Durante o encontro dixital de presentación dos Premios BBVA aos Mellores Produtores Sostibles, Alberto Cano, director de Pemes de BBVA en España, destacou que co lanzamento da segunda edición destes galardóns, “queremos afianzar o noso apoio a un sector que foi clave na pandemia e que debe aproveitar a oportunidade que lle van brindar os fondos europeos que están por vir. O Plan de Recuperación e Resiliencia, presentado polo Goberno a Bruxelas, con máis de 1.000 millóns de euros destinados a mellorar a sustentabilidade, eficiencia e dixitalización do sector agroalimentario, simboliza a súa importancia na recuperación da economía española”.

O propietario do Celler de Can Roca, Joan Roca, asegurou que “estes premios recoñecen o esforzo dos produtores locais que contribúen co seu traballo a respectar e coidar a contorna á vez que ofrecen un produto saudable e de alta calidade”. Para o chef catalán, “é fundamental que a sociedade redescubra o que se elabora e cultiva na súa proximidade. Esta iniciativa permitirá dar a coñecer moitos destes produtos a moitos fogares para practicar unha gastronomía sostible”.

Na presentación dos premios tamén participou Alfonso Mozo de Guzmán, propietario da Junquera e premio ao Mellor Produtor Sostible 2020. “Ata hai uns anos, o sostible non era recoñecido, pero está a producirse un cambio”, asegurou o produtor, quen tamén destacou que “este premio é un exemplo de que a sustentabilidade non pertence só a un sector en concreto preocupado polo cambio climático, senón que é algo que xa chega a outros non tan asociados a iso, como pode ser un dos bancos máis grandes de España”.

O período de inscrición a estes premios estará aberto desde o 12 de maio ata o 23 de xuño. O fallo dos recoñecementos darase a coñecer o 9 de xullo. Aqueles interesados poden inscribirse nesta web.

Apoio ao pequeno produtor

Na primeira edición dos Premios BBVA aos Mellores Produtores Sostibles rexistráronse candidaturas procedentes de 15 das 17 comunidades autónomas (un 88%) e de 24 das 51 provincias españolas (un 47%). Os produtos dalgúns dos gañadores xa se incluíron nas receitas de Gastronomía ‘Sostible', iniciativa que busca axudar na transición cara a unha vida sostible e apoiar aos pequenos produtores.