«A falta que orixinou o 2-2 foi inexistente», queixouse Albés

I.M.B.

CDLUGO

Óscar Cela

O preparador do Lugo tamén cuestionou os seis minutos de desconto e o penalti de Alberto Varo sobre Iván Aazón

01 may 2021 . Actualizado ás 00:03 h.

O adestrador do Club Deportivo Lugo, Rubén Albés, queixouse na sala de prensa da acción que frustrou ao seu equipo cando xa pasaban algúns segundos do tempo de desconto decretado polo colexiado. O preparador local considerou «inexistente» a falta que permitiu ao Zaragoza empatar cun tanto do porteiro arxentino Cristian Álvarez. «Estou un pouco quente. Non quero falar dos seis minutos de desconto e da falta inexistente, que a vin repetida, no segundo gol do Zaragoza», asegurou o preparador do conxunto lucense na rolda de prensa telemática posterior ao encontro disputado no Anxo Carro. O técnico tamén expresou as súas «dúbidas» sobre o penalti que puxera previamente o 1-1 no marcador por unha falta do porteiro Alberto Varo ao dianteiro do Zaragoza Iván Azón.

Pero non todo foron queixas por parte do técnico albivermello. Tamén quixo destacar o compromiso e o esforzo do seu equipo por levar os tres puntos en xogo. «O Lugo fixo un bo partido, demostrou que quere permanecer na categoría, xogou con moita paixón», defendeu o preparador branquivermello, que dirixiu por segunda vez ao equipo na presente campaña. Tamén recoñeceu Rubén Albés que os seus homes están «fodidos» despois do resultado, que polo menos puxo fin a unha serie de seis derrotas, aínda que enlazou o seu décimo quinto encontro sen gañar. «O equipo mostrou unión. Esa é a base da reconstrución. Con iso podemos empezar a construír cousas desde un punto de vista máis complexo. Temos que manter e mesmo incrementar ese espírito que mostramos», sostivo.

O preparador visitante, Juan Ignacio Martínez, pola súa banda, contou na sala de prensa que foi o meta Cristian Álvarez o que pediu subir a rematar esa última falta e asegurou que «fose moi inxusto que o equipo se houbese ir sen carga».