Ignacio Meitín Buján
I. MEITÍN BUJÁN LUGO / LA VOZ

CDLUGO

ÓSCAR CELA

A piques de cumprir 35 anos,  é o máis veterano entre os dez xogadores de campo de Segunda que máis minutos disputaron

03 dic 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

O rapaz que chegou ao Club Deportivo con 25 anos na tempada 2010-2011, despois de competir no Deportivo, o Logroñés, o Valencia Mestalla e o Guadalaxara, está a piques de cumprir os 35 e continúa sendo unha peza imprescindible na engrenaxe do equipo branquivermello. Por Carlos Pita (A Coruña, 8/12/84) parece que non pasan os anos. Cada tempada engole partidos e minutos sen parar e regala a mancheas actuacións como a do pasado domingo no derbi galego ante o Deportivo, no que foi o mellor dos 28 futbolistas que saltaron ao coidado verde do Anxo Carro. «É incrible o deste futbolista, que pena que non xogue connosco», reflexionaba á conclusión do partido un afeccionado coa bufanda deportivista ao pescozo.

Titular no 91 % dos 325 partidos que contabiliza como futbolista branquivermello, o mediocentro herculino é no presente curso o membro do persoal máis utilizado por Eloy Jiménez e o máis veterano no top ten dos xogadores de campo de Segunda División con máis minutos acumulados, cun total de 1.539. Nese ránking supéranlle Borja Granero (25 anos), do Estremadura, Son (25) e Sielva (28), da Ponferradina, Gustavo (25), do Numancia, e Arroyo (31), do Albacete, que o xogaron todo (1.620 minutos), ademais de Hugo Frade (32), do Fuenlabrada, Isaac (26) e Álex Fernández (27), do Cádiz, e Saveljich (28), do Raio Vallecano.

Das 18 xornadas disputadas na actual campaña, Carlos Pita completou o partido enteiro en 17 e só no derbi dos Ancares ante a Ponferradina, o 18 de setembro, non foi titular e debeu conformarse con disputar os últimos nove minutos do encontro.

Apercibido de sanción

A súa continuidade podería verse truncada en próximas datas, posto que a amarela que viu ante o Dépor sitúalle ao bordo da suspensión. Tamén están apercibidos de sanción os seus compañeiros José Carlos, Peybernes, Manu Barreiro e Gerard Valentín.

O cuarto da liga que máis pases executa

O mellor reflexo da incidencia que ten Pita no xogo do Lugo hai que buscalo na estatística de pases realizados. Con 755, é o cuarto mellor do campionato neste apartado por detrás do tamén galego Pedro Mosquera (994) e Jorge Puído (894), do Huesca, e de Ruiz de Galarreta (797), do As Palmas, segundo os datos que se recollen na páxina web de LaLiga.

O balear Home Aceitón impartirá xustiza na visita dos branquivermellos a Xirona

O colexiado balear Santiago Home Aceitón foi designado para dirixir o partido entre o Xirona e o Lugo, que se disputará o domingo a partir das 12.00 horas. Será a terceira vez na presente campaña que este árbitro se cruzamento no camiño do equipo branquivermello. Xa o fixo na visita ao Martínez Valero de Elxe (1-1) e na derrota por 0-2 ante o As Palmas no Anxo Carro. Nos sete partidos anteriores que dirixiu no actual campionato producíronse dúas vitorias locais, tres empates e dous triunfos visitantes.