melissa rodríguez CARBALLO / LA VOZ

PONTECESO

INCLÚE ÁLBUM | Liga dá Costa | O Mazaricos e o Ponteceso seguen de líder e colíder, respectivamente

16 oct 2018 . Actualizado ás 05:00 h.

Tras dúas xornadas sendo o Mazaricos líder, e o Ponteceso e o Corme colíderes, os azulones descolgáronse da cabeza na última xornada ao sufrir a súa primeira derrota contra o Muxía (2-1), equipo que agora ocupa o terceiro posto. Os rojillos saíron moi enchufados ao duelo en Arliña e no minuto 17 xa se adiantaron no marcador co gol de Manu Nogueira. Con pleno dominio, Congui fixo o segundo apenas 7 minutos despois. E cun Corme que apenas creou perigo chegouse ao descanso. Á volta, os visitantes xa ofreceron a súa mellor versión, e o Muxía, pola contra, quedou cun home menos, debido á dobre amoestación a Pereira aos 15 minutos da continuación. Dez minutos despois, o pichichi cormelán, Alejo, recortou distancias. Lucas tivo nas súas botas a oportunidade de asinar o empate, pero acabouse o tempo.

Baíñas-Ponteceso

Outro partidazo da xornada foi o Baíñas-Ponteceso (1-3); moi disputado de principio a final por ambos os conxuntos, aínda que os branquiazuis dominaron durante gran parte do duelo. Media hora levoulles aos visitantes tomar vantaxe no marcador cunha xogada por banda de Mendieta, que rematou cun remate de Recarey ao fondo das mallas. Aos 6 minutos, Charro enviou o balón ao pau dereito logo dunha internada por banda e Alvite marcou en propia meta no intento de sacar o balón. Antes de irse ao descanso, o pichichi do Baíñas, Pablo Muíño, fixo o primeiro tanto para o seu equipo cun remate de cabeza dun centro. No segundo período, só Iago logrou enviar o esférico entre os tres paus tras unha indecisión entre o meta e a defensa locais, logrando que o Ponteceso siga sumando de 3 en 3, por quinta xornada consecutiva, fronte a rivais importantes.

Derbi malpicán

O outro choque a destacar foi, como non podía ser doutro xeito, o derbi entre o Buño e o Cerqueda (5-5), en Xaviña. Tras unha primeira parte na que os locais se luciron con ata tres goles (un de penalti), chegou unha segunda moi disputada na que os visitantes remontaron ata igualar a contenda.

Outros resultados foron os seguintes: Cee-Muros (3-1); Volantes de Baño-Lira (3-3); San Lorenzo-Ameixenda (3-1); Malpica-Sporting Zas (3-1) e Monte Louro-Mazaricos (0-3). O Lira e o Ameixenda seguen nos postos de descenso, aos que regresou o Buño, aínda que empatado a puntos co Cee e o Muros.