O Paiosaco vence o derbi contra o Fisterra por 1-0

FISTERRA

BASILIO BELLO

O xogador local Ventola acabou lesionado nunha cella

27 sep 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

Tres alicientes houbo onte no segundo derbi da pretemporada tras o Bergantiños-Paiosaco (2-2) da pasada fin de semana. O Paiosaco foi o primeiro equipo dos tres da zona que militan esta nova campaña en Terceira División en lograr a vitoria. Fíxoo pola mínima contra o Fisterra (1-0), que se estreou onte na Porta Santas tras todos os seus compoñentes dar negativo en covid. O gol foi obra de Taní que, no minuto 15, aproveitou un rexeite.

Foi o primeiro amigable tamén para os locais con público. Da capacidade permitida polo Concello dá Laracha (180 persoas), animáronse 130 socios, con entrada totalmente gratuíta. Non houbo incidencias neste sentido. O aspecto negativo viño dado pola lesión de Ventola nunha cella tras unha cotenada dun rival, xa nos últimos compases do duelo. Foi neste momento cando o Fisterra quedou sen un home menos por dobre amarela.

En xeral, foi un encontro igualado, sen grandes ocasións en ningunha área. Polo cadro local destacaron as de Iván Amor e Jesús Sayés. Polos visitantes, as de Makaay, Dani Martínez, Isaac e Herbert. Os dous adestradores, tanto Juan Riveiro, polo Paiosaco, como Jaime Sánchez, polo Fisterra, mesturaron xogadores renovados con fichaxes nos 90 minutos para probar.