Grelos e acelgas conviven co pak choi cultivado en Galicia

M. Cedrón REDACCIÓN / LA VOZ

CARBALLO MUNICIPIO

María Cedrón

Esta verdura de orixe asiática converteuse xa nun clásico dos mercados

20 ene 2021 . Actualizado ás 09:21 h.

Os efectos da globalización tamén se deixan sentir no mercado desta semana. Segue sendo tempo de grelos, acelgas e nabizas, pero tamén doutras verduras máis exóticas que poderiamos pensar que veñen de afastadas latitudes pero que, en realidade, cultívanse en terras galegas. É o caso do pak choi, un cultivo de orixe asiática que moitos incorporaron xa á súa cesta da compra.

 Pak choi morado

Desde Carballo. Aínda que parece unha especie de acelga, en realidade é unha col de orixe asiática. No mercado atopamos hoxe a súa versión morada, que foi cultivada no municipio de Carballo e en ecolóxico. É unha verdura que é rica en fibra e contén antioxidantes e vitaminas, sobre todo C, A, B e K. Ademais, é fonte de potasio, calcio, fósforo, magnesio e ferro. Os expertos aseguran que se pode comer en cru, pero que tamén é posible cociñala como calquera outra verdura, aínda que é especialmente agradecida en salteados rápidos, ao wok ou cocida ao vapor. Tamén están de acordo en que non soporta longas cocciones.

Grelos e repolo

É tempo de cocido. O cocido galego é un prato ideal para combater as frías temperaturas dos días pasados e por iso grelos e nabizas seguen moi presentes nos mercados, xunto co repolo. Verduras todas elas que protagonizan este prato estrela da gastronomía galega e que, nestes momentos, están en tempada. Non hai que esquecer que son os fríos días de xaneiro os que favorecen que a planta da nabiza agrele, dando lugar ao prezado grelo que tanto se cotiza dentro e fóra da comunidade. Verzas e acelgas tamén ten o seu oco nos mercados galegos.

 Rabanitos e leitugas

Gran variedade. Aínda que se di que as ensaladas son cousa do verán, a leituga segue presente no mercado en todas as súas variedades. Non hai que esquecerse dos rabanitos ou da col lombarda, que poden completar unha boa ensalada. E para os que gusten saiban que aínda quedan algunhas cabazas perfectas para elaborar pratos doces e salgados.