«É unha oferta que eu, noutra situación, non deixaría escapar»

Melissa Rodríguez
melissa rodríguez CARBALLO / LA VOZ

CARBALLO MUNICIPIO

José Manuel Casal

O prazo de inscrición para a Escola dá Hostalaría de Carballo, que dirixirá o cociñeiro Fernando Agrasar, continúa aberto

18 jul 2018 . Actualizado ás 14:59 h.

Unhas 815 horas de formación culinaria de calidade. Docentes de prestixio. Instalacións punteiras en Galicia. Outras 320 de prácticas en empresas de referencia. Totalmente gratis. Diría que non a esta proposta? O renombrado cociñeiro Fernando Agrasar do restaurante As Garzas de Barizo teno claro: «É unha oferta que eu, noutra situación, non deixaría escapar».

Que é?

Trátase da Escola de Hostalaría de Carballo, unha aposta do Concello, pioneira na comunidade, de formar profesionalmente aos interesados no mundo da cociña, para logo facilitar a súa inserción laboral. Será o propio xerente do único comedor na Costa da Morte con estrela Michelin o director do centro e un dos docentes. O curso dará comezo en setembro, aínda que o prazo para anotarse xa leva aberto varios días e pecha o 31 deste mes.

Quen pode participar?

Un aspecto a ter en conta é que non fai falta ser do municipio carballés nin da Costa da Morte para apuntarse. Outro tamén importante, que abonda con ter 18 anos cumpridos e a titulación mínima de graduado en ESO. E xa o último, que as clases se impartirán no Fórum Carballo en horario de 8.30 a 14.00 horas de luns a venres, e que as prácticas en empresas realizaranse nos meses de xullo e agosto. O único inconveniente? Que só hai 15 prazas.

Que probas hai que pasar?

Os interesados deberán mostrar o mellor de si nos exames de admisión que se celebrarán en setembro co obxectivo de dar co perfil que mellor encaixe co fin do curso. Pero Agrasar advirte para que ninguén teña medo: «Serán moi sinxelos». Ao que engade: «Haberá un teórico, unha entrevista persoal e unha valoración curricular. Cos resultantes, farase unha proba práctica na que se avaliará como cociñan e resolven».

Cales son as vantaxes?

Hai unha infinidade de razóns para lanzarse a esta proposta. A clave: que a promoción de cociñeiros formados no Fórum Carballo sairán totalmente preparados para incorporarse a traballar, e para cubrir a gran demanda desde os propios negocios de persoal cualificado. Agrasar dá máis detalles: «Nos módulos dos cursos máis representativos de hostalería imparten máis cousas que cociña, como inglés, por exemplo, de modo que de 40 horas semanais só lle dedican 15. Nós, en cambio, centrarémonos nela, de forma moi práctica e dinámica. Deste xeito, o alumno poderá despois seguir evolucionando noutros ámbitos se está interesado».

Que outros coñecementos se impartirán?

Tamén levará a cabo showcooking, isto é, a preparación de pratos fronte aos comensais, de modo que unha parte dos alumnos cociñan e outros serven. Búscase así, segundo conta o director, que estes entendan o traballo dos demais nun negocio deste tipo para que todo funcione mellor. E é que, explica Fernando, os mundos cambiaron e agora esíxese máis en calquera traballo. Pero, que cociñarán? «A base sempre está no tradicional cunhas pinceladas modernas. Faremos lentellas, callos, empanada, peixe ao forno...», asegura.

Como inscribirse?

A inscrición pode realizarse a través do Rexistro Municipal, os rexistros auxiliares ou o telemático.