O Bela Muxía, primeiro albergue da comarca coa Q de Calidade Turística

La Voz CARBALLO / LA VOZ

CARBALLO

Vista interior del Bela Muxía
Vista interior do Bela Muxía PEPE FORMOSO

O Instituto para a Calidade Turística Española outorgou este distintivo a unha serie de establecementos galegos que superaron para iso unha exhaustiva auditoría

16 ene 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

Albérguelos galegos A Barca de Pedra, Bela Muxía (único da comarca), Convento do Camiño, Briallos, San Antón, Baia de Mos e Zendoiro, todos eles situados no Camiño de Santiago, son os primeiros establecementos deste tipo en ser recoñecidos coa marca Q de Calidade Turística. O Instituto para a Calidade Turística Española outorgou este distintivo despois de que os albergues mencionados teñan superado unhas auditorías que garanten a máxima calidade na prestación dos seus servizos. A certificación xestase tras un convenio asinado entre o mencionado instituto e a Xunta de Galicia, de forma que por vez primeira deseñáronse estes mecanismos para distinguir albérguelos.

«Para nós é toda unha honra ser merecedores deste recoñecemento. Este é un distintivo de máxima calidade outorgado unicamente aos albergues que superaron con éxito unha exhaustiva auditoría das súas instalacións e servizos», trasladaron desde o Bela Muxía. Seguridade e profesionalidade, así como un ánimo de continua mellora, son algunhas das garantías que ofrece este selo. «Aspectos diferenciadores que nun futuro próximo, como é o presente Ano Santo, serán a chave ao éxito, todo isto para asegurar aos clientes a mellor experiencia turística posible», engaden. A obtención da marca, trasladan, ten implicacións a nivel externo (máis satisfacción dos clientes, mellor reputación e distinción a través da Q) como a nivel interno (mellora a xestión e eficacia das actividades, optimiza recursos, motiva ao persoal e establece un sistema para controlar o desempeño da organización). «A través da consecución da Q, o Albergue Bela Muxía recibe o recoñecemento ao esforzo realizado na implantación dun sistema de calidade, no que levan traballando máis dun ano», detallan.