El minuto 90 decidió los partidos del Baio, el Soneira y el Dumbría

Melissa Rodríguez
Melissa Rodríguez CARBALLO / LA VOZ

CARBALLO

BASILIO BELLO

Fútbol dá Costa | O Corme proclámase campión de inverno invicto da Liga dá Costa e o Ponteceso recupera o segundo posto

17 dic 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

O minuto 90 foi crucial en tres partidos do Grupo 2 de Primeira Autonómica. O Soneira, despois de remontar un 0 a 2 iniciais contra o Piloño, da zona medio baixa, logrou os tres puntos co gol de Javier Souto: 3-2. O Baio, que empezou gañando por 0-1 en Agolada, adversario tamén da segunda parte da táboa, anotou o 2-2 definitivo no último suspiro. Foi obra de Jose Santiso. Non tivo a mesma sorte o Dumbría en Negreira, rival da zona media, que tamén abriu a lata (0-1), pero no minuto 84 empatou e no 90 recibiu a estocada: 2-1.

Pola súa banda, no Grupo 1, o Club do Mar de Caión empezou perdendo fronte ao Cedeira, adversario directo, desde o primeiro cuarto de hora por un tanto en propia meta. Á media hora, os visitantes xa sentenciaron o duelo: 0-2.

Con estes resultados, os vimianceses continúan líderes, coa vantaxe de dous puntos respecto ao segundo, O Pino. O Dumbría cae á cuarta posición, aínda que empatado a puntos co terceiro, o Lalín. Pola súa banda, o Baio segue oitavo. Comparte puntuación co noveno, o Negreira. O Club do Mar de Caión cae á oitava posición, cos mesmos puntos que o sétimo, o Eume.

O Corme proclámase campión de inverno invicto da Liga dá Costa

Xornada trepidante na Liga dá Costa. O Corme venceu ao Coristanco por 0-2 e proclamouse campión de inverno invicto. En quince xornadas, gañou doce partidos por resultados avultados e só empatou tres. Tamén o Ponteceso deu un golpe na mesa ante un rival directo como o Esteirana ao imporse por 2-0, o que lle serviu para recuperar o segundo posto. Catro puntos separan aos equipos veciños. Pola cola, o Sporting Zas logrou o seu primeiro triunfo contra o Baíñas (3-2) e deixa de ser último. Ocupa esa posición o Buño, que caeu por 2-0 contra o Castriz. É segundo por abaixo o Cabana, que perdeu por 3-0 ante o San Lorenzo. Outros resultados foron: Cee-Lira, 2-4; Muxía-Muros, 4-1, e Cerqueda-Malpica, 3-1. No Grupo 1, Atlético San Pedro-Queixas, 1-2, e San Martiño-Xuventude Dorneda, 3-2.