O Bergantiños quedou sen o premio do gol fronte ao Racing de Ferrol

Melissa Rodríguez
melissa rodríguez CARBALLO / LA VOZ

OPA RACING

Inclúe álbum de fotos | Os carballeses non lograron abrir o marcador nunha primeira parte excelente e logo topáronse cun rival que xa non cedeu (0-0)

24 mares 2019 . Actualizado ás 21:54 h.

O Bergantiños levou o peso do partidazo da xornada en Terceira División contra o Racing de Ferrol en todo momento. A primeira parte foi toda súa. Os de Emilio Larraz só se achegaron á área rival no primeiro minuto de xogo. Rapidamente, os locais fixéronse co control e, mediante a posesión do balón, foron polo gol. No entanto, aínda que tiveron as súas ocasións, non foron capaces de materializalas. Aí foi o único aspecto no que se notou a ausencia do pichichi do equipo, Rubén Rivera, que cumpriu sanción pola expulsión no encontro da anterior xornada contra o Ribadumia. Polo demais, os rojillos fixeron un partidazo. Todos, desde o porteiro, Christopher, ata o dianteiro Ekedi.

Foi na segunda parte cando o Racing de Ferrol deu sinais de vida. Saíu cun ritmo superior e xa non cedeu ante o equipo de Miguel Figueira. O partido volveuse máis igualado e foi na media hora final cando os visitantes tiveron as súas ocasións, poucas, de todos os xeitos, e menos perigosas que as dos carballeses. No entanto, o encontro rematou sen goles: 0-0.

Con este resultado, e tras a goleada do Compostela ao pechacancelas, o Porriño Industrial (5-0), o Bergantiños continúa segundo na táboa e a un punto do líder, o Racing, aínda que empatado co equipo santiagués.

Cano foi o xogador local que máis perigo creou na área rival con varias ocasións

O cadro local xogou con sistema 5-4-1, sendo Ekedi o dianteiro de referencia, mentres que o equipo visitante optou por un 4-4-2, con Juan Antonio e Joselu como atacantes. Un centro de Granada, que Cano rematou fóra, foi a primeira chegada perigosa do Bergantiños á área contraria, pero o remate de Cano marchouse fóra. Este último volveu ter a oportunidade de marcar máis tarde desde a frontal da área, pero o esférico foise ás mans do meta, Chema. Tamén unha falta sacada por Jorge Sáez, que Borja centrou de cabeza, o coruñés rematou e o balón topouse cun defensa, que a enviou a córner.

Foi no minuto 18 cando o conxunto visitante tivo a súa primeiro ocasión de gol, cun tiro cruzado raso de Juan Antonio que o porteiro Christopher atallou pegado ao pau. Pero, de novo Cano creou perigo na área contraria ao rematar, primeiro, un centro que Garrido enviou a córner, e logo intentando marcar de tacón, aínda que o porteiro Chema estivo moi hábil. Cun Racing que comezaba a saír do seu campo chegouse ao descanso.

As oportunidades do cadro visitante estiveron nas botas de Juan Antonio e Armental

Ao regreso dos vestiarios, o conxunto de Emilio Larraz saíu máis enchufado. Ambos os equipos seguiron cos mesmos formulacións tácticas e sen cambios. A única diferenza é que xa primaba a igualdade. Exemplo diso foi que, durante o primeiro cuarto de hora, ningún equipo chegou con perigo á área rival. Nos dez minutos seguintes, o partido comezou a xogarse no campo do Bergantiños, aínda que sen crear ocasións. Foi no último cuarto de hora cando volveu a emoción.

Un remate, cun gran cabezazo de Borja Facal desde a frontal da área pequena, marchouse fóra, ao que Armental respondeu cun tiro cruzado, que deu na esquina do arco. Un man a man de Juan Antonio, a terceira e última oportunidade do Racing nos 90 minutos, parouno Christopher. O Bergantiños, que tampouco brillou nesta segunda parte de cara á portería, dispuxo dunha última internada por banda de Álex Diéguez, que entrou por Jorge Sáez, para abrir o marcador, pero Miguel Villarejo, que xa viu vir o perigo, optou por frealo cun agarrón que lle valeu a amarela.

Sen máis oportunidades para desfacer as táboas, chegouse ao final do encontro. Un partido no que ambos os cadros de persoal estiveron moi ben colocados no campo, aínda que o Bergantiños fixo máis méritos para gañar. Estiveron enchufados en todo momento. Cabe lembrar que o Racing acudiu con ata seis baixas por lesión. Convocou a catro xuvenís, que non saltaron ao céspede.

Ficha técnica

BERGANTIÑOS (0): Cristopher; Borja Facal, Aarón, Diego, Marcos Rodríguez, Selecta, Cano, Baleato, Ekedi (Cañi, min 72), Jorge Sáez (Álex Diéguez, min 85) e Toni.

RACING DE FERROL (0): Chema; Seoane, Miguel Villarejo, Catú, Garrido, Joel, Armental, Pau, Juan Antonio, Pablo Rey e Joselu.

Goles: Non houbo.

Árbitro: Casanova Cudeiro (Ourense). Amoestou a Pau e Miguel Villarejo, polo equipo visitante.

Incidencias: Partido correspondente á 29.ª xornada do grupo galego de Terceira División, disputado nas Eiroas ante un milleiro de espectadores, a mellor entrada da tempada.

Moito máis que fútbol: varios detalles fixeron, aínda, máis emocionante o partido da xornada

Formigoneiras. Os vehículos da empresa Horbesa de Carballo fixeron ruído desde antes do choque ata despois do asubío final.