Exquisito menú a base de tapas en Rianxo

M. X. B. RIBEIRA

RIANXO

DANI GESTOSO

Os catadores Mercedes Ouviña e Juan Figueroa explicaron as propiedades dos Viños dá Terra

17 novs 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

Hoxe Bares de Rianxo • De 12.00 a 14.00 e entre as 20.00 e as 23.00 horas • Foi un éxito en Boiro e todo indica que o Máis que Tapas da mancomunidade Arousa Norte repetirá boa nota no seu paso, esta fin de semana, por Rianxo. Foron moitas as persoas que, tanto a noite do venres como durante a xornada de onte, animáronse a saborear as delicias en pequeno formato que serven oito locais hostaleiros da localidade.

E é que poucos padais poden resistirse a receitas como ameixas preparadas con salsa do Costillar, rabo de vaca aderezado con patacas e verduras en salsa de soia, mexillóns con bechamel, luras da ría con arroz meloso ou pataca cocida con tomate á prancha e acompañada de mexillóns en escabeche. No Castelao mesmo quixeron aproveitar o Máis que Tapas para celebrar o nacemento da filla dos donos, Sofía, nome co que bautizaron a súa creación culinaria: tortilla de grelos e zamburiñas.

Maridaxe perfecta

O venres, coincidindo co arranque da ruta gastronómica, a catadora barbancesa Mercedes Ouviña percorreu os locais hostaleiros de Rianxo para explicar aos clientes as propiedades dos caldos de Antonio Saborido e Francisco Crusat, que nesta ocasión hanse sumado á iniciativa propondo maridaxes coas súas Viños dá Terra. Onte pola noite estaba previsto que tomase a vez, ofrecendo explicacións, outro experto, Juan Figueroa Treus, que xa a pasada fin de semana compartiu algúns dos seus coñecementos cos boirenses.

Quen aínda non se animasen a degustar as tapas que se ofrecen en Rianxo, aínda contan hoxe coas dúas últimas oportunidades. O Vilar, Toskana, O Costillar, Castelao, A Lareira, O Asador, O Paseo e Praza seguirán deleitando padais tanto ao mediodía como á noitiña.