O Noia tirou en dous minutos unha renda de tres goles e acabou empatando

Al choque entre el Noia y el Mengíbar no le faltó intensidad
Ao choque entre o Noia e o Mengíbar non lle faltou intensidade CARMELA QUEIJEIRO

Os noieses chegaron a ir gañando 4-1 e o encontro parecía pechado

27 feb 2021 . Actualizado ás 23:49 h.

Ninguén se agardaba o desenlace final do encontro despois de ter visto o seu transcurso. O Noia Portus Apostoli saíu intenso, como sempre, e sorprendendo. Marlon Velasco apostou polo xogo de cinco aos poucos segundos para dar un golpe de efecto. Pope se enfundó a camiseta de porteiro xogador e Pirata, tras un minuto no que os locais estiveron tocando o balón, probou fortuna, pero o seu disparo non atopou portería. Volveuno intentar cunha volea que se marchou fóra e pouco despois chegou o primeiro aviso de Dani Colorado para indicar que o Mengíbar estaba no Agustín Mourís.

No minuto 4, Pope mandou unha falta á cruceta. Sería a primeira vez que o Portus Apostoli toparíase co pau, pero non a última. Os locais seguírono intentando, mentres os xienenses buscaban non complicarse e optaban por ataques directos. No minuto 7, un despexe desde a súa área de Rivera converteuse nunha das mellores ocasións do Noia. A pelota saíu golpeando a parte exterior do pau da portería defendida por Marco.

Pouco despois, foi Pirata o que se atopou coa madeira tras unha intervención providencial do cérbero visitante, que tocou o xusto o balón para evitar o gol. Volveu repetir o 17 dos noieses, ao estrelar no pau un dobre penalti na acción seguinte.

Non foi ata o minuto 12 cando chegou o tanto do Portus Apostoli. Luisma estreou o marcador ao finalizar un gran contragolpe dos locais. Tres minutos despois Antonio Diz parecía sentenciar o encontro tras enlazar unha boa xogada con Pirata. Pero antes do descanso un vello coñecido da afección do Agustín Mourís, Dani Colorado , recortou distancias.

Da gloria á pena

A segunda parte comezou con intensidade por parte de ambos os equipos, o que fixo que o xogo non fose fluído. Cando peor o estaba pasando o Noia apareceu Álex Naranjo para mandar a bóla á rede cun potente chute. Co 3-1 chegouse aos dez últimos minutos. Os visitantes arriscaron co xogo de cinco e, sorprendentemente, Marlon Velasco respondeu coa mesma moeda. Antonio Diz converteuse en protagonista no minuto 33, primeiro por realizar unha gran parada como porteiro xogador e, acto seguido, por asinar o cuarto do Portus Apostoli.

O choque parecía visto para sentenza, pero nada máis lonxe da realidade. O Mengíbar non veu abaixo e seguiuno intentando. Apostou polo porteiro xogador e saíulle ben. Primeiro foi Tortu, no 38, o que viu portería. Segundos despois foi Dani Colorado o que meteu o medo no corpo aos noieses. E, finalmente, a poucos segundos de que soase a bucina, Víctor Montes certificou o empate ao aproveitar unha xogada embarullada.