Estas son as mellores tapas gratuítas de Barbanza

Celia Riande García
celia riande RIBEIRA / LA VOZ

BARBANZA

A comarca conta cun gran número de locais que atraen á clientela cos seus petiscos

30 ene 2023 . Actualizado ás 21:21 h.

Se hai algo característico da cultura de bar en España, e máis particularmente en Galicia, é o culto á tapa. A de cortesía, claro, que acompaña as bebidas e convértese nun dos puntos fortes de calquera establecemento.

En Barbanza, son moitos os locais que se gañaron unha fantástica reputación pola calidade e abundancia dos seus petiscos, atraendo a un público en grao sumo diverso, unido por un só nexo: o bo comer.

En canto a que fai a unha tapa especial, o certo é que as opinións difiren. Hai quen procuran que a comida sexa caseira, de puchero, mentres que outros valoran a abundancia ou variedade dos pratos, agardando un tentempié que lles sacie o apetito ata a próxima comida. Con todo, o certo é que nos tempos de Internet e as reseñas en liña, que se unen ao xa tradicional boca a boca, a voz do pobo ten máis valor que nunca, convertendo certos establecementos en auténticos referentes pola calidade dos seus petiscos.

Rianxo

Os mal chamados callos

 Aínda que é certo que o municipio noiés é talvez o máis coñecido por servir excelentes tapas de garavanzos, existe algún local fóra desa zona que logrou gañarse unha fama por destacar na súa preparación. É o caso, por exemplo, de lBar A Roda, en Rianxo, que é máis que coñecido polos seus coidados petiscos caseiros. A pesar de que toquen todo tipo de tapas, con o bacallau como un dos seus pratos estrela, o certo é que os mal chamados callos do establecemento son unha dos tentempiés máis apreciados polos clientes.

Ribeira

Tapas «gourmet».

Son varios os locais que se fixeron populares pola calidade dos seus petiscos na capital barbancesa, pero o que chegou disposto a gañarse o primeiro posto é a tapería A Recoveira, onde, ademais de acompañar cada bebida cun pequeno tentempié, contan cun día estrela, no que se lle presta aínda máis atención aos entrantes de cortesía que se serven aos clientes. Trátase dos xa coñecidos nas súas redes sociais como xoves de tapas, que poñen a disposición do consumidor diversas opcións a elixir, con propostas adaptadas a todo tipo de padais.

BOIRO

Xoves de petiscos

O máis que coñecido asador Arume pode presumir da súa traballada reputación no municipio boirense e en practicamente todo Barbanza. Aínda que se trate dun restaurante, non quita que estea sempre a rebordar de grupos dispostos a tomar unha cervexa acompañada dun bo petisco, sen importar demasiado a hora ou o día. Con todo, se hai unha noite na que merece especialmente a pena achegarse por alí, é a do xoves, cando se pode gozar dunha tapa caseira á que se lle pon aínda máis mimo que de costume, converténdose nun auténtico punto de encontro para moitos boirenses. A pesar de que toquen un pouco de todo, as súas reseñas non deixan lugar á dúbida: a carne, de todos os tipos, é sin duda a súa gran especialidade.

NOIA

Venres noite

Aínda que hai locais que se fan coñecidos pola súa cociña tradicional, de toda a vida, bares como o Tamara buscaron o seu nicho de mercado ofrecendo unha tapa con influencias marcadas polas últimas tendencias gastronómicas, contando cunha versión aínda máis gourmet os venres pola noite, cando se procura que os petiscos sexan un reflexo fidedigno da excelente calidade da súa cociña.

PORTO DO SON

Variedade.

O Bar Nogueira, en Porto do Son, é talvez un dos máis frecuentados pola gran variedade das súas tapas gratuítas. A pesar de que sempre poñan algún tipo de tentempié, os días especiais son os venres e os sábados pola tarde noite.

OUTES

Bolos preñados

A Taberna de Suárez gañouse unha inmellorable reputación por contar con algunhas das mellores tapas de Outes. O seu día máis concorrido é o xoves pola noite, a partir das 19.45 horas, cando serven as súas máis que coñecidos bolos preñados, pans horneados recheos de chourizo. De feito, a súa reputación é tal que no seu libro de visitas figura o cineasta Pedro Almodóvar.