Arousa Norte exhibe o seu potencial gastronómico en Santiago

Miguel Mosteiro encargouse de preparar os pratos que se degustaron no mercado de abastos compostelán


Ribeira

O mercado de Abastos de Santiago foi escenario na tarde de onte do novo proxecto turístico impulsado pola mancomunidade que aglutina aos municipios de Ribeira, A Pobra, Boiro e Rianxo. Arousa Norte Gastronómica é unha iniciativa que terá varias actividades durante o mes de decembro e coa que a entidade exhibirá todo o potencial culinario da comarca.

Unha degustación de pratos elaborados polo cociñeiro Miguel Mosteiro a partir de produtos propios dos catro municipios de Arousa norte, marinados cos viños da indicación xeográfica Viños dá Terra de Barbanza e Iria, foi o punto de partida do programa. A pianista rianxeira Aida Saco amenizou coa súa música un acto que estivo presentado por Alejandro Macías e no que os alcaldes de Boiro e Rianxo, José Ramón Romero e Adolfo Muíños, e o concelleiro de Turismo de Ribeira, Ramón Doval, puxeron en valor a riqueza gastronómica da comarca.

Puideron comprobalo quen asistiron á presentación de Arousa Norte Gastronómica e farano os que acudan ás actividades programadas tanto en Santiago como en Pontevedra nas dúas próximas semanas. A seguinte parada da iniciativa será o mercado Boanerges compostelán, onde o cociñeiro Yayo Daporta, posuidor dunha estrela Michelin, realizará o directo catro receitas elaboradas con materias primas diferenciadoras de cada un dos catro municipios da comarca. Será o 10 de decembro ás 19.00 horas.

Así mesmo, entre os días 9 e 13 de decembro os clientes do mercado A Galiciana de Santiago poderán probar o menú degustación Arousa Norte, confeccionado cos produtos estrela de Barbanza.

O día 7, as actividades enmarcadas neste programa gastronómico desprazaranse a Pontevedra, onde se instará (nas inmediacións da praza de abastos) o food truck de Arousa Norte para repartir 400 tapas de catro receitas representantivas da cociña da zona. Funcionará entre as 12.00 e as 15.00 horas.

Para pechar o programa de actividades, o 15 de decembro, A Galiciana dará cabida a un showcooking e degustación de produtos representativos da comarca que estará amenizado polo grupo The Lakazans.

Coñece toda a nosa oferta de newsletters

Creamos para ti unha selección de contidos para que os recibas comodamente no teu correo electrónico. Descobre o noso novo servizo.

Votación
1 votos
Comentarios

Arousa Norte exhibe o seu potencial gastronómico en Santiago