pablo penedo VILAGARCÍA / LA VOZ

VILAGARCÍA DE AROUSA

Duelo intenso e igualado o disputado coa Ou.D. Ourense en Vilaxoán

27 ene 2020 . Actualizado ás 00:01 h.

O Arousa pecha o primeiro mes do ano sen coñecer outro sabor que o do empate. Sobre o sintético do Campo Municipal de Vilaxoán despediu xaneiro encadeando as súas cuartas táboas cun 1-1 ante a Ou.D. Ourense, deixándose 8 puntos dos últimos 12 en xogo. Compos e Ourense C.F. á marxe na súa pelexa pechada polo título, afortunadamente para os intereses do club arlequinado a maioría dos seus rivais volvían picar en paralelo, permitíndolle mesmo recortar distancia co terceiro, xa a 1 punto do Barco tras a derrota valdeorresa no campo do Alondras (1-0), mantendo á Ou.D. Ourense tres puntos por baixo na clasificación.

Tan certo é que por bo debe dar o seu cuarto empate consecutivo o Arousa, que o seu propio técnico recoñecía a relación proporcional entre a repartición de puntos e os méritos e xogo despregados por ambos os bandos. Non foi un duelo de áreas, pero houbo un destacado puñado de accións merecedoras de gol a partes practicamente iguais, co valor de filtrarse nun choque de trens no que as posesións eran arroiadas a unha velocidade inusitada. Con dous equipos abrazados á presión asfixiante sobre o home co balón, Arousa e Ou.D. Ourense afanáronse en intentar chegar o máis rápido posible á portería rival para poder xutar antes da finalización do que boa parte do tempo pareceu un roldo sen fin.

A Ou.D Ourense ameazou primeiro con abrir a lata. No 19, con Marquitos controlando demasiado escorado á dereita da área grande local, rexeitando a zaga o seu envío ao rectángulo pequeno. Só dous minutos despois, Manu Táboas gañábase o soldo sacando un pé prodixioso a nivel de cal para evitar que Isi subise o 0-1 desde o segundo pau, nunha gran contra conducida por Champi, cun certeiro centro de fondo como último servizo.

No 29 tocou a resposta. Javi Otero aproveitou un balón entre liñas para plantarse só ante Anxo Díez, pero a súa volea topouse cunha impresionante intervención do porteiro ourensanista na súa saída ao cruzamento. O Arousa foi gañando terreo antes do descanso, pero sen máis disparos que unha falta de Manu Rodríguez e un tiro afastado de Pedro Beda.

Na continuación Pedro Beda subía nun córner o 1-0 aos cinco minutos cebeceando no corazón da área. Pero outra intervención de pompa de Anxo Díez evitou o 2-0 no potente tiro cruzado co que Róber finalizaba unha contra por banda esquerda, e case acto seguido, Corzo topábase cun ben intencionado Trapero aloxando o esférico na portería de Táboas ao intentar cortar o remate na área do primeiro anticipándose nun saque de falta.

Anxo Díez volveu salvar os mobles do seu equipo enviando a córner un croque de Róber a centro por banda dereita de Fontán no 64. E no 70 a Ou.D. tivo a última gran ocasión do partido, nun erro de Trapero que plantou a Marquitos só ante Táboas. A súa volea voou demasiado alto.

Rafa Sáez teme ter perdido a Manu de tres a catro semanas

«Hai que estar máis ca orgulloso dous xogadores. Fixeron un esforzo encomiable». Así comezou Rafa Sáez a súa valoración do partido, que continuou apuntando que queda mal sabor porque nos volvemos poñer por diante e estragamos esa vantaxe. Pero tamén penso que ou partido tivo ocasións polos dous bandos, creo que mesmo en números estatísticos de ocasións, de remates, de sensacións estivemos moi, moi, moi parellos». Unha valoración que non cambia aínda tendo perdido a Manu Rodríguez por lesión no 71. Sáez dá por feito que o mediocentro rompeu fibras, e que terá mínimo 3-4 semanas de recuperación.

FICHA DO PARTIDO:

AROUSA (1): Manu Táboas, Javi Fontán, (Adrián Gómez, min 81), Coti, Pacheco, Trapero, Manu Rodríguez (Iago Martínez, min 71), Raúl Martiñán, Javi Otero, Suso (Jorge Sáez, min 71), Róber e Pedro Beda

Ou.D. OURENSE (1): Anxo Díez, Gabi Sanín, Alfredo, Corzo, Germán, Manu Blanco (Viti, min 46), Rubén Durán, Champi, Isi (Rubén Arce, min 64), Tiago e Marquitos (Iago Blanco , min 81)

Goles: 1-0, min 50: Pedro Beda. 1-1, min 55: Corzo.

Árbitro: Diego Veloso Blanco (Colexio de Vigo). Amoestou aos xogadores locais Pacheco, Manu Rodríguez e Javi Fontán; e aos visitantes Manu Blanco e Alfredo.