Pablo Penedo Vázquez
Pablo Penedo VILAGARCÍA / LA VOZ

VILAGARCÍA DE AROUSA

MONICA IRAGO

Dous goles de Sylla e un terceiro de Julio Rey afunden ao Barco e lanzan aos arlequinados

22 abr 2018 . Actualizado ás 23:26 h.

O Arousa deu un novo impulso á súa candidatura a equipo galego na próxima fase de ascenso á Segunda División B co seu triunfo 1-3 sobre o Barco. Unha vitoria que deixa practicamente afundido a un rival directo, tres puntos por baixo máis o goal average e unha dinámica de caída libre, xusto é dicilo, enmarcada nun contexto de incontidas vías de auga en forma de lesións. Onte, cun cadro de persoal de saída xa en cadro e unha defensa sen defensores específicos, o Barco perdeu polo camiño ao cerebro do seu xogo, Rubén García, substituído por un problema muscular no minuto 65, e na prolongación a Javi Rodríguez, en labores de central, no que parece unha preocupante lesión de xeonllo. En ambos os casos, suplidos por senllos xuvenís. Dous goles de Sylla e un terceiro de Julio Rey sitúan ao Arousa quinto a puntos iguais co cuarto, un Somozas que superou en paralelo 2-1 ao Somozas no outro partido entre os catro equipos que chegaban á trixésimo cuarta xornada empatados a 57 puntos. Arousa e Somozas ven ao Racing Vilalbés, terceiro con 61, a tiro dun só punto, tras o inesperado 0-0 do cadro lugués no seu feudo co modesto Arenteiro.

O persoal do Arousa demostrou unha semana máis ser probablemente a máis enchufada ao seu obxectivo nestes momentos no grupo galego da Terceira. De novo cun 4-4-2 de saída, con Sylla e Javi Pazos de primeira liña de ataque iniciando o xogo arlequinado desde a presión sobre a saída do balón rival, o conxunto vilagarcián asinaba aos dez minutos a súa primeira ocasión de gol. Unha falta a Javi Pazos algo escorada á esquerda do rectángulo maior da portería ourensá acabou con Manu Xusto estrelando o coiro nunha escuadra.

O Arousa chegou ao descanso controlando o xogo, certo é, sen máis ocasións que a apuntada, un par de cabezazos francos de Sylla por anticipación ao seu par; e o que de verdade importa nisto do fútbol, cun gol. Nunha fermosa acción iniciada por Marcos en banda esquerda cun cambio de orientación cara a Manu Xusto, que por potencia gañou a posición na liña de fondo para regalar unha asistencia perfecta a Sylla na súa chegada desde atrás á altura do punto de penalti. Desde o Barco a única resposta foi un canonazo de David Álvarez que enviou o balón rozando un dos dous paus de Lloves.

O Arousa pecou de falta de tensión na súa volta ao terreo de xogo tras o receso, e iso custoulle o 1-1, con Rely Cabral conseguindo explotar por única vez a aposta local por intentar fornecerlle de balóns ás costas da zaga visitante. No seu man a man con Lloves asinou o empate provisional no 46. E todo puido ter cambiado se un remate de tacón de Peli un par de minutos despois acabase escasos centímetros máis centrado.

O susto espertou ao Arousa. A entrada de Julio Rey no 63 por un tocado Sergio Santos e a lesión de Rubén García no 65 devolveulle o control. Javi Pazos tivo dous remates para o 1-2. Sylla, cabeceando no 80 un gran centro lateral de Marcos ao traveseiro e dentro, e Julio Rey , a pase da morte de Seva na prolongación, certificaron o triunfo dun Arousa que o sábado recibirá ao Céltiga sen Fran Matos, que onte viu a quinta amarela.

FICHA:

CD BARCO (1): ?Pepelu, Tato, Peli, Cristóbal, Javi Rodríguez (Fabri, min 90), Cassio, Ivi Vales, Rubén García (Santi, min 65), Raly Cabral, David Álvarez e Iván Argos

AROUSA (3): Lloves, Fran Matos, Marcos, Rivas, Vitra, Sidibé, Manu Xusto, Sergio Santos (Julio Rey , min 63), Javi Pazos (Seva, min 91), Yerai (Óscar, min 85) e Sylla

Goles: 0-1, min 39: Sylla; 1-1, min 46: Raly Cabral; 1-2, min 80: Sylla; 1-3, min 94: Julio Rey .

Árbitro: Vidal Fonseca, do comité de Santiago. Amoestou a Raly Cabral, Santi, Javi Rodríguez e ao xogador foráneo Fran Matos.