O Barbadás recupérase cunha goleada no Grove

jacobo rodríguez

O Grove

MIGUEL VILLAR

Os azulones salvaron unha fin de semana con tres derrotas ourensás na Preferente Sur

04 feb 2019 . Actualizado ás 07:55 h.

O Barbadás volve á senda das vitorias, esquecendo o tropezo ante o Amencer cun triunfo convincente ante o Unión Grove (0-3), nun partido cun tempo para cada equipo que acabou sentenciando pola súa capacidade realizadora, algo que lle faltou fai sete días no seu campo para solucionalo no Monte dá Vila, sobre todo nun segundo tempo con mellor xogo e dominio do equipo de Juanjo Vilachá.

Porque aínda que o cadro de persoal grovense chegaba en horas baixas mostrouse como un conxunto valente e atrevido, buscando desde o inicio o gol e chegando a facerse co control do xogo durante boa parte dun primeiro período, no cal o nivel do Barbadás non foi o óptimo. Con todo, atopouse cun gol temperán, aos once minutos da contenda, tras un saque de banda no que Martín Fernández conectou un remate desde a frontal da área, sen deixar caer o balón, para que se coase polo pau contrario da portería local. O tanto deu máis confianza aos xogadores de Vilachá, que con todo pasaron un par de momentos de apuro para conservar a vantaxe no marcador ao descanso.

No segundo tempo, todo cambiou. O Barbadás saíu con outra mentalidade, pasou a controlar o partido e aos poucos foi capaz de darlle a sensación de chegaría a sentenza en forma de novas anotacións en calquera momento. Algo que, ao cabo, concretouse aproveitando o último arreón local, xa que os de casa buscaban á desesperada o empate e, en dúas accións de contraataque, sentenciaron os ourensáns. Na primeira, David Soares culminou cunha perfecta vaselina aos 71 minutos e, pouco máis tarde, Edu culminou unha xogada combinativa na frontal da área do Grove, que cun pouco de fortuna por un rexeite nun defensa local, quedou franco o coiro para conseguir o terceiro tanto da tarde, cun remate sen apenas oposición.

O Barbadás segue pendente de sumar os tres puntos do Areas na clasificación oficial, para situarse a cinco puntos da zona de ascenso directo.

Tres claras derrotas

No resto da xornada todo foron derrotas para os ourensáns que complican seriamente a súa permanencia na categoría, sobre o pechacancelas Antela, que volveu sumar unha contundente derrota (4-1) na súa visita ao Moaña nun partido que quedou resolto en apenas 12 minutos entre os minutos 37 e 49, onde os erros defensivos do equipo de Moisés Pereiro volveron aflorar e botar por terra o traballo realizado na primeira media hora de xogo.

Tampouco foi unha boa xornada para o Velle, que sumou a terceira derrota consecutiva en Sanxenxo (2-0) cun dobrete de Adrián Freire, despois de ter controlado o partido na primeira hora de xogo. Despois dunha opción de Fabio no primeiro tempo, os do Monte dá Aira encaixaron o primeiro gol no minuto 63, pero buscaron o empate que puido chegar por medio de Camba e Adrián, aínda que remataron por encaixar a sentenza no último minuto de xogo.

E o Bande culminou a tarde aciaga cunha derrota sen paliativos en Mondariz (3-0) que lle afasta xa case de forma definitiva da loita polos postos de play off e obrígalle a mirar para a permanencia despois de encadear a súa segunda derrota consecutiva. O partido foi de clara dominio local, aínda que a mínima desvantaxe dun gol permitiu ter opcións ao Bande ata os últimos dez minutos de partido, onde os locais sentenciaron con dous goles máis.

?Aguín, Giralt (Barrio, min. 75), Adrián Iglesias (Miguel, min. 85), Luciano, Carlos Souto, Kike García, Jacobo, Bruno, Castelo, Mourelo (Manu Veiga, min. 70), Tomás Míguez (Dani Pérez, min. 63).

?

Borja González, Marcos Vilachá, Saúl (Aron, min, 86), Martín Fernández, Lamelas, Martín Torres, Roberto, Cotarelo (Marcelo, min. 63), David Soares, Dani González (Edu, min. 73), Diego García (Víctor Galego, min. 45).

Goles: 0-1, min. 11: Martín Fernández. 0-2, min. 71: David Soares. 0-3, min. 78: Edu.

Árbitro: López Fernández, do comité da Coruña. Amoestou con cartón amarelo a Dani Pérez, Tomás Míguez e Jacobo polos locais e Dani González, Edu, Martín Torres e Cotarelo polos visitantes.